Austri, koalicioni i ri do të ndalojë hixhabin për vajzat nën 14 vjeç

Marrëveshja e koalicionit midis Partisë Popullore Austriake (OVP) dhe Partisë së Gjelbër përfshin ndalimin e hixhabit në shkolla deri në moshën 14 vjeç dhe ndalimin parandalues ??për emigrantët potencialisht të rrezikshëm, njoftuan media austriake.

Sipas mediave, masat janë pjesë, siç përshkruan udhëheqësi i OVP-së, Sebastian Kurz, i qëndrimit të tij të mprehtë për imigrimin e paligjshëm dhe “Islamin politik”.

Kurz dhe drejtuesi i të Gjelbërve, Werner Kogler, thanë më herët se ata kishin arritur një marrëveshje sipas së cilës udhëheqësi OVP do të bëhej përsëri kancelar.

Të dy palët do të publikojnë detaje të marrëveshjes gjatë gjithë ditës. Analistët thonë se nëse pretendimet e mediave konfirmohen, shumë përkrahës të Gjelbërve do ta kenë shumë të vështirë ta pranojnë.

Marrëveshja e koalicionit ende nuk është miratuar nga organi kryesor i Gjelbërve, të cilëve do t’u përkasin katër nga 15 ministri.

Partia Popullore Austriake mori 37.5 përqind të votave, ndërsa të Gjelbrit u renditën në vendin e katërt me 13.9 përqind. /tesheshi.com/


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën