Pastori suedez përqafon Islamin

Leif Skjetne, 76 vjeç, i cili për 30 vjet ka ushtruar detyrën e pastorit në qyetin Jönköping të Suedisë ka bërë të ditur se është konvertuar në musliman.

Ai, për gazetën Suedeze ‘Dagens’, tha, " Dy vite më parë u vendosa në Marok dhe ndryshova emrin në Ahmet. Ndërsa muajin e kaluar vendosa të bëhem musliman ''

Skjetne tha se ka paraqitur dorëheqjen e tij pranë Unionit të Kishave Suedeze

"Në vitin 2015 në Suedi mora përsipër kujdesin e një refugjati maroken të moshës 18-vjeç dhe jeta ime ndryshoi bashkë me atë. Fëmija maroken azil kërkues u depërtua në vitin 2018 dhe unë vendosi të transferohem bashkë me atë në Marok. Fillimisht nuk mendova të bëhesha musliman, emrin e ndryshova në Ahmet sepse vendosa të rrija në Marok. Dy vjet pasi ndryshova emrin, vendosa të bëhem musliman", tha Skjetne.

Skjetne ka shitur gjithë pronën dhe pasurinë e tij në Suedi dhe pjesën tjetër të jetës ka vendosur ta kalojë në Marok.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën