Arabia Saudite pezullon ligjëratat fetare dhe mësimet e Kuranit përmendësh në të gjitha xhamitë

Autoritetet e Arabisë Saudite njoftuan se kanë pezulluar ligjëratat fetare dhe mësimet e Kuranit përmendësh në të gjitha xhamitë e vendit për shkak të mbrojtjes nga koronavirusi i ri (Covid-19), transmeton Anadolu Agency (AA).

Në lajmin me kodin urgjent të dhënë nga kanali televiziv shtetëror i vendit, thuhet se ligjëratat fetare, programet e predikimit dhe mësimet e Kuranit përmendësh duke filluar nga sot do të ndalohen deri në njoftimin tjetër.

Në lajmin e agjencisë zyrtare të lajmeve të Arabisë Saudite (SPA), Drejtoria e Përgjithshme për Çështjet e Mesxhid Haram-it dhe Mesxhid Nebevit ka njoftuar pezullimin e të gjita vizitave në lokacionet nën këtë institucion.

Mes tyre gjendet kompleksi i Mbretit Abdulaziz ku prodhohet Mbulesa e Qabesë dhe Biblioteka e Haremi Sherif-it.

Ministria e Arsimit njoftoi gjithashtu pezullimin e mësimit në mbarë vendin duke filluar prej sot.

Qyteti Qatif, në lindje të vendit, i cili njihet me popullsi shiite u vendos në karantinë. Tërheq vëmendjen se të gjitha 11 rastet me koronavirus në vend janë në Qatif.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën