Udhëheqësit fetarë kërkojnë që lutjet të kryhen në shtëpi

Autoritetet fetare në Lindjen e Mesme kanë bërë thirrje për anulimin ose kufizimin e tubimeve të lutjeve për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së koronavirusëve.

Në Kuvajt, udhëheqësit fetarë u kanë kërkuar muslimanëve të luten në shtëpi, duke thënë se shtetet e Gjirit janë duke rritur masat për të luftuar përhapjen e virusit të ri.

Në Jeruzalem, udhëheqësit e krishterë, myslimanë dhe hebrenj kanë thënë se lutjet do të vazhdojnë të mbahen në Tokën e Shenjtë, por kanë vendosur kufizime në tubime të mbyllura pasi ministria e shëndetit izraelit tha që tubimet nuk duhet të kalojnë 100 njerëz.

Nga Fondacioni i cili mbikëqyr ndërtimin e Xhamisë El-Aksa në Jeruzalemin Lindor, vendi i tretë më i shenjtë i muslimanëve, tha se ata kishin kërkuar nga njerëzit të luten në oborret e xhamisë dhe të shmangin turmat brenda vendeve fetare.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën