Mbyllet Kompleksi Al-aksa në Jeruzalem për shkak të korona virusit

Për shkak të përhapjes së korona virusit, kompleksi i Xhamisë Al-Aqsa në Jeruzalemin Lindor po mbyllet.

Drejtori i kompleksit të xhamisë al-Aksa, Omar al-Kiswani, tha të Dielën se lutjet do të vazhdojnë të mbahen jashtë. Nuk dihet se deri kur do të jetë i mbyllur kompleksi Al-Aqsa.

Për myslimanët, Al-Aksa përfaqëson faltoren e tretë më të rëndësishme.


Izraeli ka ndërmarrë masa domethënëse të udhëtimit dhe karantinës më shumë se një javë më parë, por numri i çështjeve të konfirmuara është dyfishuar në dy ditët e fundit, në rreth 200.

Të Shtunën, qeveria njoftoi se restorantet, qendrat, kinematë, palestrat dhe kopshtet e fëmijëve do të mbyllen. Shkollat dhe universitetet tashmë janë mbyllur deri në muajin tjetër.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën