Në rajon vazhdon xhumaja “e heshtur” për shkak të COVID-19

Në mbarë Ballkanin duke përfshirë Shkupin, Tiranën dhe Prishtinën, nuk falen me xhemat as namazet e kohës, vazhduan të thirren ezanet

Namazet e xhumasë nëpër faltoret në mbarë Ballkanin edhe këtë javë nuk u falën, në kuadër të masave të marra kundër koronavirusit të ri (COVID-19), që mori nën ndikimin gjithë globin, raporton Anadolu Agency (AA).

Edhe këtë javë ezani u thirr nga xhamitë të cilat u mbyllën për besimtarët me marrjen e masave kundër COVID-19, ndërsa ende nuk lejohet falja e namazit me xhemat.

( Umeys Suleyman - Anadolu Agency )

Në mbarë Ballkanin duke përfshirë Shkupin, Tiranën dhe Prishtinën, nuk falen me xhemat as namazet e kohës, vazhduan të thirren ezanet.

Në këtë drejtim, duke marrë masa kundër pandemisë në disa xhami një numër i ulët e i qytetarëve falën namazin e drekës, në vend të xhumasë.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Fjalimi i drejtorit të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora me rastin e përurimit të këtij Instituti