Përkundë masave për parandalimin e koronavirusit, sudanezët iftarët dhe syfyret i bëjnë në rrugët e kryeqytetit

Edhepse masat për parandalimin e koronavirusit ndalojnë tubimet e adhurimit, disa muslimanë filluan agjërimin e tyre të parë në tryezat modeste të vendosura në rrugë.

Gjysmë ore para iftarit, ata i vendosën sofrat në rrugë, dhe ftuan kalimtarët t’u bashkohen në iftar.

Sudanezët e kanë të vështirë të heqin dorë nga iftarët tradicionalë në rrugë në kohën e muajit të Ramazanit. Ata, kësaj radhe këtë e bënë në grupe deri në 20 persona.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Fjalimi i drejtorit të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora me rastin e përurimit të këtij Instituti