Për herë të parë në historinë moderne Al-Aksa bosh në Ramazan

Vendi i tretë më i shenjtë pë muslimanët, ku në kohëra normale, dhjetëra mijëra besmtarë falin namazin e Teravive me xhemat, për herë të parë gjatë këtij Ramazani ishte pa asnjë besimtar të vetëm. Brenda xhamisë ishin vetëm disa drejtues e mirëmbajtës me maska të cilë qëndroni disa metra larg njëri-tjetrit.
Dy javë më parë, Këshilli Islamik Waqf njoftoi një vendim të paparë për të ndaluar përkohësisht besimtarët muslimanë të hyjnë në xhaminë Al-Aksa.
“Muslimanët duhet të luten në shtëpitë e tyre gjatë muajit të Ramazanit për të mbrojtur sigurinë e tyre,” tha këshilli.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Fjalimi i drejtorit të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora me rastin e përurimit të këtij Instituti