Selma Mekiç për hixhabin: Kufijtë janë në kokë, jo mbi kokë

Selma Mekiç është një nga gratë më të famshme "të mbuluara" në Serbi. Ajo thotë se liria e të jetuarit dhe të folurit është diçka jashtëzakonisht e rëndësishme.

Selma beson se tradicionalja dhe modernja mund të jenë një kombinim perfekt, por ajo thotë se vazhdimisht ndeshet me mendime dhe pengesa negative për hixhabin, të cilin e mban që kur ishte 15 vjeç.

"Kufijtë janë në kokë, jo mbi kokë. Unë gjithmonë them, ok, unë mbaj hixhabin, a mund të kalojmë në dialog", tregon Mekiç.
Ai beson se Islami e mbron gruan me shekuj dhe shton se Kur'ani përcakton të drejtat dhe detyrat e grave.
"Kur i bashkoni të gjitha, fitoni një grua që jep më të mirën e saj dhe që ka të drejtë të marrë gjithçka për vete", shpjegon Mekiç.

Ajo e përshkruan veten si një grua që ka udhëtuar në gjithë botën, e cila flet me të gjithë dhe merret me art.

"Unë jetoj një jetë të plotë dhe jam e lumtur kur dëgjoj se jam frymëzim për gratë tjera dhe u jap forcë për të liruar veten e tyre - kjo nuk është asgjë e tmerrshme në qoftë se shprehni nevojën për të luftuar për të drejtën tuaja", thotë Mekiç, duke shtuar
"Ne kemi të drejtat tona dhe këtë duhet t'ua kujtojmë njerëzve. Edhe gratë që nuk mbajnë hixhab janë të diskriminuara".


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dedikime për Muhamedin a.s. në muajin e Mevludit - lindjes së tij.