Arabia Saudite: Vaksinimi anti COVID kusht për haxhillëkun


Ministria Saudite e shëndetësisë njoftoi të martën se vaksinimi kundër virusit korona do të jetë kushti kryesor për haxhillëkun e këtij viti.

Ministri i Shëndetësisë, Tawfig al-Rabiah, pas takimit me zyrtarët e Ministrisë ka thënë se kushdo që dëshiron të kryejë haxhillëkun, është i detyruar të vaksinohet kundër COVID-19 si një kusht parësor për pjesëmarrje në pelegrinazhin që realizohet në Mekë.

Ministri Al Rabiah gjithashtu urdhëroi departamentet përkatëse të përgatisin me kohë pikat e kontrollit të jashtëm dhe personelin mjekësor të cilët do të angazhohen gjatë pelegrinazhit në Mekë dhe Medinë.

Ai gjithashtu kërkoi formimin e një komisioni COVID-19 që do të analizojë situatën dhe do të japë rekomandime dhe urdhra në lidhje me haxhin.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dedikime për Muhamedin a.s. në muajin e Mevludit - lindjes së tij.