Çfarë na bënë të dekoncentruar dhe çfarë shkakton harresën

Ekzistojnë një mori shkaqesh që të dekoncentrojnë në punë apo studime, si:

1. Mungesa e disa vitaminave apo hormoneve, si: mungesa e sekretimit të hormoneve tiroide, mungesa e vitaminës b12.
2. Përdorimi i disa barërave me efekte anësore. Bëjmë mirë ta pyesim mjekun për barërat që përdorim në kanë apo jo edhe efekte anësore.
3. Pasojat ose simptomat e braktisjes së duhanit. Kjo nuk nënkupton se duhanin nuk duhet braktisur porse duhani edhe pas braktisjes së tij për një kohë të shkakton probleme.
4. Ushqimi pa kalori të mjaftueshme.
5. Aktivitetet e pakta fizike.
6. Stresi dhe ankthi në rritje.
7. Marrja me shumë punë dhe detyra gjatë ditës.
8. Mund të jetë edhe si pasojë e çrregullim i sjelljes dhe zhvillimit normal, ose siç njihet në mjekësi ADHD.Përshtati në shqip: Sedat Islami

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.