Vedat Sahiti merr pjesë në aktivitetet e Drejorisë së përgjithshme të vakufeve të Turqisë

Gjatë vizitës së tij zyrtare në Turqi Këshilltari i Myftiut Vedat ef. Sahiti morri pjesë në aktivitetet e Drejorisë së përgjithshme të vakufeve të Turqisë me rastin e e ditëve të vakufeve aktivitet ky që organizohet për cdo vit dhe për temë boshte të forumit vjetor kishte Vakufet e Kudsi Sherifit .

Gjatë takimit u miratua projekti i restaurimit të Xhamisë së Syriganës me objektet përcjellëse dhe objektit të ri të mësimbesimit në qytetin e Rahovecit. Xhamia e Syriganës është Xhami shekullit te XIX dhe është në listën e momumenteve të mbrojtura , ndërsa Objekti i i Mësimbesimit në Rahoves është objekt i ri modern me të gjitha kushtet e nevojshme për mbarëvajtjen e mësimbesimit për të gjitha grupmoshat. Realizimi i këtyre dy projekteve të do të filloj gjatë këtij viti.Gjatë takimit me drejtorin për monumente z. Suat Faruk Giray dhe drejtorin për investime z. Ibrahim Polat u konfirmua miratimi i të dy projekteve.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.