KBI nė Gjakovė organizoi aksion vullnetar pėr dhurimin e gjakut

Sot, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë në prag të muajit të shenjtë të Ramazanit, organizoi aksion vullnetar për dhurimin e gjakut

Ky aksion, si rezultat i iniciativës së mirë dhe ndjenjës së solidaritetit islam u organizua pas namazit të xhumasë në xhaminë Qyl (me dy minare) në Gjakovë, nën përkujdesjen e ekipit mjekësor.

Ftesës për të dhënë gjak iu përgjigjën një numër i madh i xhematlinjëve nga të gjitha xhamitë e Gjakovës dhe imamët.

“Kjo ditë është shenjë e solidarizimit dhe humanizmit për t’i ndihmuar ata që kanë nevojë për gjak. Secili prej nesh ndihet i lumtur që gjaku i dhuruar sot do të shpëtojë një njeri në nevojë! Aksioni ka për qëllim ngritjen e vlerave humane, si dhe demonstrimin dhe solidarizimin me personat që kanë nevojë për gjak, ngase Islami na porosit që të jemi aktiv në shoqërinë ku jetojmë dhe veprojmë. Allahu i Madhëruar përmes Kur’anit Famëlartë na mëson se kush shpëton një jetë, është si të kishte shpëtuar tërë njerëzimin”, tha imami i kësaj xhamie Abdurrahman Bejtullahu.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë falënderon të gjithë ata që i janë përgjigjur thirrjes, e në veçanti të rinjtë, të cilët nuk hezituan që të bëhen pjesë e këtij aksioni bamirës dhe human në ndihmë të personave me nevojë.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.