A je i pasur apo i varfër?

Një ditë, një baba i pasur dërgon djalin e tij ta kaloj natën në një familje shumë të varfër, me qëllim që t’i tregoj si jetojnë njerëzit që nuk kanë shumë para për të shpenzuar.

Gjatë kthimit në shtëpi, babai e pyet djalin, për mësimet që kishte marrë nga e gjithë kjo.
I biri u përgjigj: "Ishte një përvojë shumë e bukur. Unë mësova se ne kemi një qen, ndërsa ata i kanë katër. Ne kemi një pishinë shumë të bukur, por ata kanë një lumë. Ne kemi një çati transparente, por ata kanë qiellin me yje dhe hënë. Ne kemi një tarracë të madhe me kopsht të bukur, por ata kanë pyllin."
Derisa fëmija fliste, babai mbeti i shtangur.
Pastaj fëmija shtoi: “Faleminderit baba që më tregove sa të varfër jemi!”


Nga ne varet se si i shikojmë gjërat që i posedojmë
Nëse kemi dashuri, miq, shëndet, mendime të mirë e të pastra, aftësi për të dalluar të mirën nga e keqja - ne kemi çdo gjë në jetë.

Ndalu një moment dhe mendo:
A je i pasur apo i varfër?

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.