Duaja e hifzit: Për gjashtë muaj E mësoi Kuranin përmendësh

Dje, pas namazit të ikindisë, në xhaminë e Gazi Husrevbeut në Sarajevë, u organizua duaja e hifzit për të riun Ernad nga Sarajeva.

Ernad Kukulac është aktualisht nxënës i klasës së dytë në Medresenë e Gazi Husrevbeut në Sarajevë, i cili gjithë Kur'anin e mësoi për vetëm gjashtë muaj.
"Mesatarisht, i mësonte nga katër faqe të reja brenda ditës, me një përsëritje të rregullt të atyre që i kishte mësuar më parë", thotë muhaffizi i tij Amar Basic, profesor në Medresenë e Gazi Husrevbeut.
Në fjalimin e tij, drejtori i kësaj medreseje, hafiz Mensur-ef.Malkic përmendi disa informacione interesante se si në çdo gjeneratë të nxënësve, nga klasa e parë deri në të katërtën, të cilët aktualisht mësojnë në këtë medrese, gjendet nga një hafiz dhe që aktualisht në Medrese, në procesin mësimor, punojnë dhjetë hafizë, profesorë dhe edukatorë.
Diplomën hafizit të ri ia dhuroi zëdhënësi i reisu-l-ulemasë, Hussein ef. Smajiç.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.