Interesim i madh për garat kuranore në Rusi

Në kryeqytetin e Rusisë, Moskë, edicioni i 18-të i Garave Ndërkombëtare të Leximit të Kuranit u prit me një interes të madh.

Në aktivitetin e Këshillit të Myftinisë së Rusisë, zhvilluar në sallën e koncerteve, Crocus City Hall, morën pjesë konkurrues nga më shumë se 30 vende të ndryshme.
Sipas vendimit të jurisë 5 pjesëmarrës u përzgjodhën për fazën finale të garës: Al-Tuwair Asam Abdallah Omar (Libi), Ahmed Safi al-Halabi (Siri), Laal Awak Amir (Iran), Khalid Ahmet Rabii Ahmed Yusuf Egjipt) dhe Mohammed Samir Mohammed Majahid (Bahrein).
Vendin e parë e zuri Laal Awal Amir nga Irani. Vendin e dytë Mohammed Samir Mohammed Majahid nga Bahreini ndërsa vendin e tretë Ahmed Safi al-Halabi nga Siria.
Të gjithë pjesëmarrësit e edicionit të 18-të të Garave Ndërkombëtare në Leximin e Kuranit, treguan aftësitë e tyre në mënyrën më të mirë të mundshme dhe i përcollën fjalët e Krijuesit tek audienca. Mijëra njerëz nga vende të ndryshme patën mundësi ta ndjekin ngjarjen përmes internetit në faqen e Këshillit të Myftinisë së Rusisë dhe kanalin IslamTV.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.