Kalifi dhe i urti

Një i urtë erdhi tek kalifi i asaj kohe, dhe kalifi i tha: - Më këshillo!

I urti i tha: - Dije, o udhëheqës i besimtarëve se njëherë udhëtova në Kinë dhe mbreti kinez ishte shurdhuar. U takova me të një ditë, e pashë duke qarë dhe më tha: “Nuk derdh lot për shkak të humbjes së dëgjimit, por për shkak se ndonjërit që i është bërë padrejtësi do të qëndrojë në derën time duke kërkuar ndihmë e unë nuk do ta dëgjoj rënkimin e tij. Por, falënderoj Zotin që ma ka ruajtur shikimin.” Dhe ky mbret urdhëroi që tellalli të kumtonte: “Kujt i është bërë padrejtësi, të veshë rroba të kuqe!” Mbreti kinez i hipur në elefant për çdo ditë shëtiste për të parë ndonjë që kishte rroba të kuqe, që ta mbronte nga padrejtësia që i është bërë.
Andaj, o prijës i besimtarëve, shiko këtë mbret kinez jobesimtar çfarë keqardhjeje ka ndier ndaj robve të Zotit, andaj merr mësim!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.