Shëndetësi

Mesatarja e kohëzgjatjes së agjërimit nuk kalon më shumë se 14 orë, kohë ideale për një gjendje stabile të organizmit e cila mbahet si rezultat i mekanizmave të koordinuar fiziologjik

Agjërimi është praktikë e mirë, nëse aplikohet në mënyrë të duhur. Ndihmon në eliminimin e toksinave/helmeve nga trupi, redukton sheqerin dhe yndyrën në gjak. Krijon shprehi të të ushqyerit të shëndetshëm dhe rritë imunitetin. Këtu janë 10 dobitë më të mëdha që mund të i përfitoni nga agjërimi.

Agjërimi gjatë një muaji ndikon në tretjen e dhjamërave të depozituara gjatë 11 muajve dhe ndihmon në rënien nga pesha.

Hulumtimet në fushën e psikologjisë kanë vërtetuar rezultatet pozitive të agjërimit në proceset kognitive dhe memorien e njeriut.

Dr. Skender Hoxha – Urolog

Gjatë muajit të Ramazanit personat që merren me sport, sidomos ata që merren me fitnes, janë në dilema se çfarë ushqimi të hanë.

Identifikimi i komponimeve nga Nigella Sativa si frenues/inhibitor të rinjë potencial ndaj koronavirus (Covid-19): Studim/perspektiv Molekular.

Përhapja e pandemisë globale COVID-19, mungesa e një trajtimi specifik dhe situata urgjente kërkon aplikimin e të gjit

VENDIM

Ramazani, një muaj i agjërimit për muslimanët, fillon më 23 prill. Kjo përmbledhje ofron informacion për doktorët që kujdesen për njerëzit që kanë simptoma të COVID-19 dhe po mendojnë për agjërimin. Ne

Në këtë kohë ka pasur shumë pyetje se a mund të agjërojmë, rreth kësaj teme në një video ka folur doktori kosovar, Remzi Rrahmani.

Sistemi imunitar i organizmit të njeriut është një rrjet kompleks i përbërë nga organe, qeliza dhe molekula të specializuara. Ai ka për detyrë të mbrojë trupin tonë nga çdo invazion dhe sëmundje, 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, pa bërë asnjë pushim!

Studime për rëndësinë e përuljes dhe përkushtimit në Islam, e që zgjatën për dhjetëra vite, janë vërtetë fascinuese. Përulja nuk është vetëm dhurim, është njëkohësisht edhe shërim – konstaton studimi.

Një nga këshillat kryesore në luftën kundër koronavirusit, përpos karantinës në shtëpi, është larja e shpeshtë e duarve pas çdo veprimi ose takimi domethënës.

Edhe pse është e qartë se faktorë të tillë si trashëgimia dhe mënyra e jetesës janë ndër shkaktarët kryesorë, stresi poashtu mund të kontribuojë për rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Është e këshillueshme për shëndetin e përgjithshëm dhe mirëqenien për të kuptuar se çfarë gjërash shkaktojnë stresin, dhe për të gjetur mënyra për eliminimin e këtij stresi.

Pejgamberi alejhi selam përdorte tri lloje barnash për të kuruar sëmundje të ndryshme: natyrore, hyjnore dhe përzierje të këtyre të dyjave.

Kaloperi është lulesa e kënasë dhe është më aromatike sesa të gjitha bimët e tjera aromatike. Imam Bejheki i ka përmendur dy hadithe apokrifë (jo të vërtetë).

Mr. sci. Faruk Çengiq

Talha bin Ubejdullah , r.a., ka thene: Njehere kur shkova tek i Derguari i All-llahut [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] e gjeta duke mbajtur nje ftua ne dore, te cilin ma ofroi duke me thene: ” Merre kete, o Talha, dhe haje, sepse ky eshte mjet per forcim, i cili perqendron fuqine e zemrese”.

Hurmat e thata(1) (arab. tamr)

Në përmbledhjen e haditheve sahihë është shënuar se Ebu Sa'd bin Ebi Vekkasi ka treguar thënien e të Dërguarit të All-llahut, s.a.v.s.: "Kush i ha shtatë hurma në mëngjes, atë ditë nuk do të sëmuret nga helmi, as nuk do ta zërë magjia".(2)

All-llahu i gjithëfuqishëm e përmend rrushin gjashtë herë në Kur'an, si njërën ndër mirësitë e panumërta të cilën Ai ua ka dhuruar krijesave të veta. Kjo pemë është fryt i kësaj bote, siç është edhe i botës tjetër - i Xhennetit. Në hadith është shënuar gjithashtu se i Dërguari i All-llahut , s.a.v.s., e ka dashur rrushin dhe ftoin.

Cichorium endivia (intybus)

Video

Hapen xhamitë për besimtarë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!