Aktualitete

Të nderuar besimtarë!
Vëllezër e motra!
Të nderuar qytetarë të Kosovës

Shoqata Humanitare Bamirëse, “Bereqeti”, që funksionon në kuadër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës ka filluar me aksionin “Sofra e Ramazanit” për nder të Muajit të Madhërishëm të Ramazanit, që t’u dalë në ndihmë familjeve në nevojë.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët myslimanë dhe të gjithë opinionin e gjerë se Muaji i Madhëruar Ramazan fillon ditën e martë më 13 prill 2021.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen e radhës ku u diskutua për përgatitjet finale për muajin e Ramazanit dhe për situatën aktuale nga pandemia Covid-19, në të cilën gjendet vendi ynë.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, shpallë tre fituesit për fotografinë më të mirë të muajit MARS 2021, në bazë të pëlqimeve, komenteve dhe shpërndarjeve,.

Më 9 prill, Departamenti i Gruas i Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti mbledhjen e radhës me të gjitha mualimet e këshillave të BI-së.

Në selinë e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, nënshkroi memorandum bashkëpunimi me zv/ drejtorin organizatës “Qatar Charity” Nuvaf el Hamadi për ndërtimin e xhamisë në Nikadin të Ferizajt, që do të ndërtohet nga organizata “Qatar Charity”.

Nën këndimin e tekbireve dhe ajeteve kuranore, si dhe nën respektimin e rreptë të protokollit të pandemisë COVID-19, në mënyrë solemne është përuruar xhamia “Hoxhë Shuajb Arnauti” në Prishtinë.

Nën këndimin e tekbireve dhe ajeteve kuranore, në mënyrë solemne është vendosur gurthemeli i “Xhamisë së Re” në fshatin Gaçkë të Ferizajt.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, në vazhdën e aktiviteteve, sot mbajti mbledhjen e rregullt.

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e rregullt, në të cilën përpos anëtarëve të Kuvendit mori pjesë edhe kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka takuar administratën e këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës, kryetarët, kryeimamët, sekretarët dhe arkëtarët.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë në bashkëpunim me Këshillin Botëror të Shoqërive Muslimane, me seli në Abu Dabi, organizuan një panel virtual me temën “Sfidat e praktikimit së Islamit në kohën e pandemisë”

100 pako me produkte ushqimore, dhurata me pajisje sportive për Shoqatën e Shurdhmemecëve dhe punësim për anëtarët e kësaj shoqate, janë disa prej aktiviteteve të fundit të Shoqatës “Bereqeti” dega në Gjakovë.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari, Dr. Valon ef. Myrta.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e kryesoi kryetari, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Me këndim të Kuranit dhe selavateve është përuruar xhamia “Imer Mehmeti” në Shupkovc të Mitrovicës. Punët në këtë xhami që kishin filluar vite më parë u finalizuan sot, ku për herë të parë u bë falja e namazit të drekës.

Këshilli Drejtues i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, ka mbajtur sot mbledhjen e rregullt me anëtarët e saj. Mbledhjen e hapi dhe e kryesoi drejtori i këtij Instituti, Sabri ef. Bajgora.

Me rastin e përkujtimit të Natës së Madhe të Israsë dhe Miraxhit, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, duke respektuar masat në fuqi për parandalimin e pandemisë COVID-19, mbrëmë në xhaminë e Hadumit organizoi një aktivitet mbi vlerën dhe madhështinë e ngjarjes në të cilin u obligua falja e namazit.

Kryetari i Këshillit të Bashkësie Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta, priti sot në takim Kryetarin e Këshillit të Bashkësie Islame në Podujevë, Mr. Mensur Hoti me bashkëpunëtorë.

Video

Fillon kampanja "Sofra e Ramazanit 2021"

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!