Aktualitete

Gjatë qëndrimit në Kajro, Myftiu i Kosovës Naim ef. Tërnava takoi ministrin algjerian për Çështje Fetare dhe Vakëfeve, prof.dr. Yusuf Belmahdi.

Drejtoria për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës organizoi takim me mërgatën tonë në ambientet e medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë.

Me ftesë të myftiut të Egjiptit, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, po merr pjesë në konferencën e organizuar nga Myftinia e Egjiptit dhe sekretariati i përgjithshëm i myftinive dhe institucioneve të fetvasë në botë me temë “Institucionet e fetvas në kohën digjitale-sfidat e zhvillimit dhe mekanizmat e bashkëpunimit” e cila po mbahet në Kajro.

Sot në orët e para të mëngjesit u hapën dyert e xhamive të qytetit dhe të fshatrave të Komunës së Gjakovës për t’i pritur besimtarët në faljen e namazit të sabahut dhe atë të Kurban Bajramit

Besimtarët myslimanë po kremtojnë sot festën e Kurban Bajramit, festë kjo e cila simbolizon sakrificën e besimtarëve ndaj Zotit dhe humanitetin ndërmjet njerëzve.

Të nderuar besimtarë!

Vëllezër e motra!

Të nderuar qytetarë të Kosovës!

Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë njofton opinionin e gjerë se dita e parë e festës së Kurban Bajramit është të martën, më 20 korrik 2021.

Në prag të festës së Kubran Bajramit, Shoqata Humanitare Bereqeti dega në Gjakovë ka shpërndarë ndihma për personat me nevoja të veçanta

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, mbajti sot mbledhjen e radhës, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari, Dr. Valon ef. Myrta,

Drejtoria Fetaro-Arsimore e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, ka nisur projektin e ri për mësimin e Kuranit përmendsh për fëmijë.

Në gjithë Kosovën edhe këtë vit, Bashkësia Islame organizon kurse verore për mësim besim

Presidentja e Republikës së Kosovës, znj. Vjosa Osmani priti në takim kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiun Naim ef. Tërnava.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava sot ka nisur një vizitë zyrtare me ftesë të ministrit për vakëfe dhe çështje fetare – Gaith Al Kawari, në kryeqytetin e Katarit, Doha.

Kryetari i Dijanetit të Turqisë, Ali ef. Erbaş, në shoqërinë e Kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, ka vazhduar edhe të shtunën pasdite me vizita në institucionet fetaro-arsimore dhe monumentet kulturore e fetare në territorin e Kosovës.

Në ditën e dytë të vizitës së Delegacionit të Diyanetit nga Turqia, të kryesuar nga kryetarin e Bashkësisë Islame të Turqisë (Dijanetit), prof. dr. Ali Erbash

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, më bashkëpunëtorë sot doli në pritje në pikën kufitare në Han të Elezit ku erdhi një delegacion i lartë nga Bashkësia Islame e Turqisë

Ky është një grafikon i punës së Shoqatës Humanitare Bamirëse “Bereqeti” me të gjitha degët e saj në të gjithë territorin e Kosovës, gjatë muajit Ramazan-2021.

Gjatë vizitës së zyrtarëve të Divizonit të Trafikut të Policisë së Kosovës që i bënë sot Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, me ç’rast u takuan me kryeimamin Vedat ef. Sahiti

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka vizituar kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin.

Drejtori i Financave pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës Dr. Islam Hasani bashkë me bashkëpunëtorë qëndruan sot në Këshillin e Bashkësisë Islame në Gjakovë për vizitë pune.