Aktualitete

Sot, në zyrat e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, u bë pranim - dorëzimi i detyrës së sekretarit, nga Esat ef. Rexha tek Ahmet ef. Hoxha.
Si dhe u bë pranim - dorëzimi i detyrës së arkëtarit nga z. Hysen Boks

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ka përuruar sot Institutin për Hulumtime dhe Studime Islame.

Natën e mbrëmshme një person i panjohur ka thyer xhamat e Xhamisë së Qylit dhe ka hyrë brenda.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti sot mbledhjen e radhës me anëtarët e saj, të cilën e kryesoi kryetari i Kryesisë, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Redaksia e revistës fetare, shkencore e kulturore “Dituria islame” sot mbajti mbledhjen e radhës, në të cilën u diskutua dhe u analizuan dy numrat e fundit të revistës 361-362.

Të dashur qytetarë,
Vëllezër e motra!

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti dje mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava.

Bestimarë të nderuar,
Që të njoftoheni saktë me kohët e namazeve, bëni përtrirjen e aplikacionit.

Banorët e fshatit Brovinë, në Komunën e Gjakovës, me vetiniciativë kanë restauruar xhaminë e vjetër mbi 250-vjeçare, që ishte në rrezik të shembet, duke vështirësuar kështu edhe aktivitet fetare në këtë xhami.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, shpallë tre fituesit për fotografinë më të mirë të muajit janar 2021, në bazë të pëlqimeve, komenteve dhe shpërndarjeve

Krytari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef Tërnava po merr pjesë në Konferencën me Imamët e Zvicrrës të organizuar nga Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër dhe kryetari i tij, H. Hfz. Mehas ef. Alija, në platformën online zoom.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka pritur sot në takim Kryetarin e Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë së Veriut, Reisul Ulema hfz. Shaqir ef. Fetahi ku diskutuan për mënyrat sesi të përmirësohet jeta e besimtarëve qoftë në aspektin fetare, e po ashtu edhe në aspektin kombëtar.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë

Shpallë:

KONKURS

Medreseja e Mesme “Alauddin” në Prishtinë ka pranuar një donacion nga shkolla e binjakëzuar në Ankara, ku përmes Dijanetit të Turqisë, në ambientet e Medresesë në Prishtinë është bërë dhurimi i këtij donacioni.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta me bashkëpunëtorë priti në takim kryetaren e partisë “Alternativa”, znj. Mimoza Kusari - Lila me përfaqësues të tjerë të këtij subjekti politik.

Departamenti i Gruas pranë Kryesisë së Bashkësisë Islame në Prishtinë, shënoi dje“Ditën Ndërkombëtare të Mbulesës” me një tryezë diskutimi me titull “Mbulesa, obligim, sfidë, liri”.

Koordinatori i Shoqatës Humanitare Bamirëse, “Bereqeti”, në Gjakovë, Abdurrahman ef. Bejtullahu është shpërblyer nga kryetari i kësaj komune, Ardian Gjini, me mirënjohje për kontributin e tij të pashoq në çështjet humanitare gjatë kohës së pandemisë.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë, sot mbajti mbledhjen e radhës.

Komisioni i përkohshëm për vlerësimin e dëmeve në infrastrukturën e Bashkësisë Islame të Kosovës, gjegjësisht në objektet fetare – xhamitë, në territorin e Republikës së Kosovës,

Sot, në Prishtinë, u mbajt mbledhja konstituive e këshillit drejtues të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame. Këshilli drejtues është emëruar nga Kryesia e Bashkësisë Islame, e po ashtu Kryesia e BIK-ut e ka miratuar edhe statutin e Institutit.