Artikuj

Ndiqeni një biografi të shkurtë dhe mesazhet ngushëlluese për vdekjen e Dr. Rexhep Bojës

Menjëherë pas faljes së Namazit të Bajramit, Bashkësia Islame e Kosovës, ka filluar therjen e organizuar të kurbanëve.

Besimtarët myslimanë edhe këtë vit kanë filluar me kryerjen e obligimit për therjen e kurbanit.
Ky obligim ka filluar të kryhet nga besimtarët përmes Bashkësisë Islame të Kosovës e cila edhe këtë herë, tashmë siç është bërë traditë, po bënë therjen e organizuar të kurbanëve.
Besimtarët thonë se përmes therjes së kurbanit duke kryer këtë obligim, duan t’i ndihmojnë medresantët dhe familjet nevojtare.

Shtatori i vitit 2021, shënon 70 vjetorin e themelimit të Medresesë “Alauaddin” në Prishtinë.

Fakulteti i Studimeve Islame, që nga sot ka hapur konkurs për pranimin e studentëve të ri të nivelit bachelor në këtë fakultet.

Pesë nxënës të Institutit të Hifzit – Medresesë së Madhe në Gjakovë, kanë përfunduar me sukses memorizimin e kuranit përmendësh, duke u graduar hafëz të kuranit.

16 nxënëse në Prishtinë, ku pothuajse të gjitha të shtyrë në moshë, kanë përfunduar me sukses leximin e Kuranit në gjuhën origjinale.

Sylbije Sahiti nga fshati Babush i Muhaxherëve merret me kultivimin e bimëve të ndryshme, përfshirë edhe ato shëruese.

Ishte viti 1997, kur Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës vendosi që në kuadër të Medresesë “Alauddin” të hapen edhe dy paralele për vajza.

Me praninën e Kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, imamëve dhe besimtarëve të shumtë është përuruar xhamia e re në qytetin e Podujevës.

Xhamia e fshatit Banullë në Lipjan ka organizuar këtë të premte aksionin për dhurimin e gjakut.

Kryetari i Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon Myrta, thotë se sikurse në xhamitë e vendit edhe në Gjakovë nuk do të ketë manifestim tradicional, ndërsa xhamitë do të hapen vetëm 10 minuta para faljes së namaznit të Fitër-Bajramit.

Muaji Ramazan përveç agjërimit është edhe muaji i Kuranit, ngase pikërisht në këtë muaj Zoti i Madhërishëm filloi zbritjen dhe shpalljen e tij mbi të dërguarin e fundit Muhamedin a.s.

Besimtarët myslimanë po vazhdojnë të kryejnë obligimin e Sadakatul-fitrit deri në ditët e fundit të muajit të Ramazanit.

Prof. Driton Arifi dhe Prof. Ekrem Maqedonci

Besimtarët myslimanë në Kosovë, por edhe në të gjithë botën janë duke adhuruar Zotin me agjërim të muajit të Ramazanit

Tash e 14 vite, pllatoja mbi Pallatin e Rinisë në Prishtinë në muajin e Ramazanit po mbushet me besimtarë.

Arbnora Fejza – Idrizi, ka pranuar sot mirënjohje nga kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, për punën e saj me flamur të Kosovës, e cila u bë pjesë e librit Guinness.