Artikuj

Besimtarët myslimanë në Kosovë, por edhe në të gjithë botën janë duke adhuruar Zotin me agjërim të muajit të Ramazanit

Tash e 14 vite, pllatoja mbi Pallatin e Rinisë në Prishtinë në muajin e Ramazanit po mbushet me besimtarë.

Arbnora Fejza – Idrizi, ka pranuar sot mirënjohje nga kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, për punën e saj me flamur të Kosovës, e cila u bë pjesë e librit Guinness.

Ezani i namazit të akshamit të 12 prillit, lajmëroi se muaji Ramazan, tashmë kishte ardhur.

Drejtoria e Vakëfeve e Republikës së Turqisë edhe sivjet ka dërguar pako ushqimore për familjet skamnore.

Fshatrat e Komunës së Vushtrrisë janë organizuar gjatë ditës së sotme, që për nder të Muajit të Ramazanit të pastrojnë dhe të mbjellin fidane.

Të shtunën, me rastin e përfundimit të leximit të Kuranit, u mbajt ceremonia e duasë së hatmes në Xhaminë e Çarshisë së Rahovecit.

Çdo ditë e më shumë praktikuesve të fesë Islame po u krijohet hapësirë më e mirë për kryerjen e obligimeve fetare.

Ish-kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, tashmë drejtor i Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora ka mbajtur takim me kryeimamët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës.

13 vjetori i Pavarësisë së Kosovës në xhaminë e Kraishtës së Lipjanit është duke u kremtuar në mënyrë të veçantë.

Arbnora Fejza – Idrizi nga Skenderaj, po synon që për të tretën herë të thyejë rekordin botëror e të jetë pjesë e Librit të Rekordeve – Guiness.

Me Medaljen Presidenciale të Meritave për kontribut në Çështjen Kombëtare është nderuar vepra e Fazli ef. Gashi nga Mleqani, i njohur si Hoxhë Cena.

“Ironikisht, gjëja që më bëri t’i bashkohem të djathtës-ekstreme ishte po e njëjta gjë që më bëri të largohem.”

Vakëfi i Dijanetit të Turqisë ka marrë një nismë në Turqi për të mbledhur të holla për të ndihmuar ndërtimin e Xhamisë Qendrore në Prishtinë.

Ditëlindja e Muhamedit a.s mbetet një nga datat më të rëndësishme në botën islame.

Me rastin e ditëlindjes së Muhamedit a.s Këshilli i Bashkësisë Islame të Ferizajt organizoi aktivitetin "Mesazhe paqeje nga profeti Muhamed a.s”

Myezini 85 vjeçar që ende e thërret ezanin