Artikuj

Ish-Presidenti amerikan Richard Nixon kishte një këshilltar të quajtur Robert Dickson Crane.

Krerët e shtetit të Kosovës së bashku me liderë të partive politike dhe Këshillin për Mbrojtjen e të Drejtave të Njeriut, kanë mirëpritur fillimin e punimeve për ndërtimin e xhamisë së madhe në qendër të Prishtinës.

Njihuni me Mehmet Gashin nga fshati Mramor i Komunës së Prishtinës.

Çfarë është kurbani dhe përse myslimanët duhet të presin kurban

Banorët e Fshatit Muradem së bashku me Këshillin e Bashkësisë Islame të Prizrenit, kanë filluar me ndërtimi e xhamisë në këtë fshat, fshat ky që deri më tani nuk ka pasur xhami.

I gjithë fshati Hogosht i Komunës së Kamenicës e njeh 60-vjecarin Aqif Agajn

Fakulteti i Studimeve Islame edhe këtë vit përcolli dy gjenerata, atë të studimeve bachelor dhe master

Kuzhina Popullore e “Bereqetit” në Mitrovicë tash e gjashtë vite e hapur për nevojtarët

KBI në Lipjan organizoi dhurimin e gjakut me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut

Imami dhe ish-mësimdhënësi Smajl Gërvalla, është vlerësuar gjatë ditës së djeshme nga Kuvendi Komunal i Pejës me Mirënjohje Komunale për kontributin e pandërprerë përgjatë 54 vjetëve në çështjen fetare, arsimore dhe atdhetare.

Mësim-besimi i realizuar në mënyrë virtuale ishte një sfidë për mësueset e nxënëset, megjithatë po realizohet suksesshëm

Aborti është një çështje e ndjeshme jo vetëm në Kosovë, por dhe në vendet më të zhvilluara.

Besimtari në Lipjan që tash e 15 vjet përkujdeset për ta zbukuruar oborrin e xhamisë

Për rreth tre muaj besimtarët myslimanë qëndruan larg xhamive për shkak të pandemisë COVID-19.

Bashkësia Islame e Kosovës ka mbështetur iniciativën për pastrimin e ambientit të marrë nga Departamenti i Gruas pranë Këshillit të Bashkësisë Islame në Obiliq.

Medreseja "Alauddin" në Prishtinë përcolli gjeneratën e 53-të me radhë nga kjo shkollë, të cilët vijuan mësimin në këtë institucion përgjatë tri viteve.

Talenti i tij për ti memorizuar dhe mësuar gjërat shpejt u vë re qysh në moshën 4 vjeçare.

Besimtarët myslimanë që nga sot i janë kthyer përsëri faljeve të namazeve ditore në xhami, pas lehtësimit të masave nga Qeveria e Kosovës për parandalimin e pandemisë COVID - 19.

Haxhi Abdyl Gani Hoshi, i cili për 50 vite jetoi në Sarajevë, njihet si muezini më i mirë që ka jetuar dhe ka thirrë ezanin në Evropë.

Shpallen fituesit e Konkursit të fotografisë me temë: "Xhamia më e bukur, Ramazan 2020"