Femra në Islam

Selma Mekić është një nga gratë më të famshme "të mbuluara" në Serbi. Ajo thotë se liria e të jetuarit dhe të folurit është diçka jashtëzakonisht e rëndësishme.

Brunilda Gjura Tafili: nënë e tre vajzave dhe studente Master në degën “Komunikim Masiv dhe Gazetari”.
Dikur kishte ëndërr të bëhej pilote.

Aktivitet simbolik i Sektorit të Gruas pranë KBI Podujevë, me rastin e 13 vjetorit të mvetësisë.

Në Ditën Ndërkombëtare të Shamisë portali “Familja Jonë” sjell një anë që nuk është shpalosur më parë nga tri gra të mbuluara, të cilat na tregojnë për përvojat, për stigmatizimin e tyre në sferat shoqërore edhe institucionale të Kosovës.

Një e re muslimane nga Pakistani i ka bërë muslimanët krenarë duke fituar 'Kampionatin e Kujtesës Botërore' të mirënjohur të mbajtur në Kinë.

Bukurie Voka është 37-vjeçarja shqiptare nga Kavaja e cila edhe pse është me shami punon si shofere e një autobusi në Itali.

Aisha Yusuf, një studente PhD në institutin Kërkimor të Tumorit, kohët e fundit hapi një kanal në YouTube.

Zejnije Kastrati ka përfunduar studimet në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës dhe punon si arkitekte për studion M-Technologie.

Në kuadër të fushatës "16 ditë të aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore", sot, përfaqësueset e Departamentit të Gruas, pranë Bashkësisë Islame të Kosovës, morën pjesë në tryezën e organizuar nga Bordi i Grupit të Grave në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Në Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve “Let’s Do It Kosova”, njëra ndër organizatat që realizon aktivitete të ndryshme mjedisore vullnetare, ka shpallur vullnetarët e vitit 2020.

Halima Aden shpreh keqardhje për përfaqësimin e hixhabit në industrinë e modës: ‘Kam humbur kontaktin me vetveten”’

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”.

Intervistoi Ardela Hyka
Revistës Familja nr. 11

“Asian Women of Achievement(AWA)” – Gratë e suksesshme asiatike – organizon një sërë aktivitetesh që synojnë frymëzimin dhe mbështetjen e një gjenerate të re të drejtueseve të cilat korrin sukses në jetën e tyre profesionale. Këto aktivitete kanë moton: “Bashkëpunim, frymëzim dhe mbështetje”.

Programi i Departamentit të Grave për ditëlindjen e Muhammedit a.s

Muhamedi faktorizoi tërë kapacitetin e tij për çlirimin e grave dhe këtë e përmbushi përmes modelit perfekt që legjitimoi.([1])

Departamenti i Gruas pranë Bashkësisë Islame në Obiliq në bashkëpunim me komunën e Obiliqit kanë mbajtur një sërë aktivitetesh duke shënuar ditën globale të pastrimit.

Ka disa ditë që kam pranuar ftesën për të bërë një përshkrim lidhur me ndiesinë dhe përjetimet e mia për vënien e mbulesës. U ndieva shumë mirë dhe jashtzakonisht e nderuar, natyrisht.