Femra në Islam

Më 12 tetor, u mbajt duaja e hatmes nga 16 nxënëse te cilat ndoqën mësimin e leximit të Kuranit në Këshillin e Bashkësisë Islame të Prishtinës.

Fatma Shehu (KAÇELİ) nga Burreli, e cila aktualisht jeton në Bursa të Turqisë.

Vullneti dhe përkushtimi ndaj punës bëri që Arbnora Fejza-Idrizi nga Skenderaj të arrijë suksese në disa fusha.

Romina Cani është nga Elbasani dhe aktualisht jeton në Rijad, Arabi Saudie. Ajo ka kryer një pjesë të studimeve në Universitetin e Elbasanit në degën Infermieri-Mami.

Islami është feja e parë dhe sistemi i parë në botë i cili ia obligoi diturinë burrit dhe gruas, duke u mbështetur në hadithin e Pejgamberit (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem), kërkimi i diturisë është detyrë obligative, dhe kërkoni diturinë prej djepi e deri në varr.

Fushata e nismuar nga OKB në Republikën e Maqedonisë së Veriut “Fuqishëm kundër thashethemeve” është nxitur nga nevoja për t’i dhënë fund stigmatizimit të grave në shoqëri bazuar në histori dhe paragjykime përplot informacione të paverifikuara, dyshime dhe gënjeshtra.

Eriona Xhaferaj është themeluesja e dy markave të njohura të kozmetikës,

Nga Vlora në Durrës. Nga Letërisa në Art.

Flora Hajdarmataj është studiuese e shkencave të komunikimit dhe çështjeve të privatësisë në mediat e reja, gazetare dhe autore.

Vetëm rreth 1 mijë pelegrinë kanë mundur të kryejnë ritualin Haxhit këtë vit për shkak të kufizimeve të reja të kontrollit të vendosura nga Arabia Saudite edhe pse qytetet e Mekës dhe Medinës normalisht presin më shumë se 2 milion njerëz gjatë perjudhës së haxhit.

Çdoherë e më shumë shqiptarët kudo në botë po shkëlqejnë me talentin e tyre në shumë fusha të jetës.

Ndërsa shoqëria vazhdon të merret me debatin “ekziston apo nuk ekziston virusi” Kjo është çështja”, disa të tjerë janë të tmerruar nga frika prej panikut që ky virus shkakton, të tjerë konsumojnë pa fund konsipracione në lidhje me temën në fjalë e disa të tjerë kanë vendosur të qendrojnë neutral duke zgjedhur një rrugë të mesme.

Fikrije Dumani Krasniqi, teologe, arrin të marrë licencën për instruktore vozitje në kuadër të “Kolegjit dhe Autoshkollës TEMPULLI” në Prishtinë, Kosovë.

Diplomoi në Fakultetin e Edukimit, por nuk u punësua.

Tuba Yavuz merr Çmimin e Karrierës nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës (NSF)

Që nga fillimi i pandemisë koronavirus, mungesa e pajisjeve mbrojtëse personale është provuar të jetë një nga problemet.

Kryefjala e këtyre ditëve janë heronjtë e kësaj kohe pandemie: mjekët.

Sadekatul fitri është një adhurim material i lidhur për muajin e Ramazanit, dhe këtë adhurim e kanë detyrë ta zbatojnë muslimanët që zotërojnë sasinë e nisabit, sipas shkollës juridike Hanefite, si dhe personat që kanë nën kujdestari, të cilët arrijnë Fitër Bajramin. Sadakatul Fitri sipas Hanefitëve është Vaxhib.

Allahu xh.sh. është Krijuesi i çdo krijese dhe është Ligjvënësi i çdo gjëje në gjithësi…