Artikuj

Fjalimi i lirisë

Dëgjues të nderuar!
Vëllezër dhe motra!
Myslimanë, katolikë dhe ortodoksë!
Mbi të gjitha, vëllezër shqiptarë!

Lexo me teper

Nëntori i çlirimit të besimit dhe 27 vjetori i lirisë së besimit

Nëntorët, për shqiptarët dhe për kombin shqiptar, gjithmonë kanë rezultuar përcaktues në fatin dhe në rrjedhën e tyre. Nëntori i vitit 1912 solli pavarësinë dhe çlirimin e vendit, ndërsa një tjetër nëntor që do të mbahet mend në historinë e Shqipërisë, është ai i vitit 1990, ku me plot gojën mund ta quajmë “Nëntori i çlirimit të besimit”.

Lexo me teper

Mejtepet Institucione që u paraprinë hapjes së medreseve dhe shkollave të tjera të kohës

Fjala përshëndetëse e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava në hapje të simpoziumit "Mejtepet e Myftinise Pukë dhe roli i tyre." Pukë 11 nëntor 2017.

Lexo me teper

Shkencëtarja shqiptare vlerësim nga presidenti italian

Në ditët e kërkimit shkencor Egesta Lopçi mori ftesë nominale nga presidenti italian. Ajo ishte ftuar në presidencën italiane si një ndër personalitetet e mjekësisë që i ka dedikuar jetën zbulimeve ndaj tumoreve.

Lexo me teper

Shënime nga Haxhi 2017

Në vend të një udhëpërshkrimi a reportazhi

Lexo me teper

Besimi dhe kultura islame, pasuri kombëtare e fituar në shekuj

Cili udhëtar, vendës apo i huaj, kur ndër vite ka vizituar qytetin thinjosh të Beratit, nuk është gjendur në befasi, ka ndalur këmbët e ka dihatur në mahnitje nga një panoramë madhështore që i është shfaqur para syve?

Lexo me teper

“Intelektualë të shquar shqiptarë në mediat arabe”

Janë botuar -me këtë titull-dy vëllimet e para secili me njëqind figura intelektualësh të shquar shqiptarë, në punë e sipër, vëllimi i tretë i autorit, Prof. Dr. Beqir Ismaili. Në projekt, synimi i përkthimit të tyre në gjuhën shqipe dhe botimi në mediat e vendlindjes, në Kosovë.

Lexo me teper

Medreseja “Mehmed Fatih” në Mal të Zi

Medreseja “Mehmed Fatih” në Malin e Zi është e veçantë në llojin e vet në mbarë rajonin, pasi mësimi në këtë shkollë zhvillohet në dy gjuhë, në atë boshnjake dhe në gjuhën shqipe.

Lexo me teper

Kur “express”-i, në vend të informimit, qëllimisht dezinformon opinionin!!!

(Reagim ndaj shkrimit “Skandali i “BIK”-ut me kurbanë – deklaron se pagoi 17 euro për një kilogram mish nga Hungaria”, të publikuar dje në portalin “Express”, më 19.09. 2017, ditë e martë, në orën17:33).

Lexo me teper

Ta zëvendësojmë Facebook-un me Kur`an

Shumë besimtarë, pak a shumë janë të varur nga Facebook-u. I kontrollojnë llogaritë në Facebook nga disa herë në ditë. Disa e kanë përditshmëri Facebook-un, me fjalë të tjera e kanë gjënë e fundit që e bëjnë para fjetjes, dhe gjënë e parë pas zgjimit; dhe pasi që “futen” aty, koha thjeshtë fluturon.

Lexo me teper