Aktualitete

Ceremonia e duasë dhe përcjelljës së haxhinjëve të Gjakovës

Sot, e enjte, më 17.08.2017 pas namazit të drekës në prani të një numri të konsiderueshëm të xhematlinjve dhe mysafirëve të shumtë që kanë ardhur për të qenë prezent në Xhamin e Hadum Agës në Gjakovë, u bë duaja e haxhinjëve të cilët sivjet kanë vendosur të udhëtojnë në vendet e shenjta në Mekke dhe Medinë për të kryer kushtin e pestë të Islamit, Haxhin.

Lexo me teper

Njoftim - Kurbani 2017

Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, sikundër edhe viteve të mëparshme, edhe këtë vit vazhdon traditën e tubimit dhe therjes së kurbaneve për nevojat e nxënësve të Medresesë dhe besimtarëve tanë me gjendje të rëndë materiale

Lexo me teper

Deklaratë për opinion.

Kërcënimet me vdekje i udhëheqësve të shtetit, BIK dhe Komunës së Prishtinës përmes grafiteve është akt i papranueshëm dhe i dënueshëm për shoqëritë normale

Lexo me teper

Kryesia e BIRK-së takon mërgimtarët

Drejtoria për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës organizoi takim me mërgatën tonë në ambientet e Medresesë Alaudin

Lexo me teper

Dua hatmeje në xhaminë e fshatit Sibofc të Podujevës

Në xhaminë e fshatit Sibofc të Podujevës në prezencë të autoriteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, drejtori i Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë Jakup ef. Çunaku, profesor, përfaqësues të KBI të Podujevës e shumë xhematlinjëve u zhvillua duaja e hatmes .

Lexo me teper

Përfunduan Garat e Njohurive Fetare në Nivel Shtetëror

Pas një pune të palodhshme 6 mujore të imamve dhe këshillave të Bashkësive Islame në organizimin dhe mbajtjen e garave ne nivele lokale edhe këtë vit ashtu siç edhe është bërë tradite të shtunën me datë 15.07.2017 Departamenti i të rinjve në bashkëpunim me zyrën e Kryeimamit dhe departamentin e gruas në ambientin e Medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë organizuan për herë te VII-të me radhe garat e njohurive fetare në nivel shtetërorë.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava priti në takim përfaqësuesin e ambasadës së EBA në Mal të Zi, Ibrahim el Alevi

Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava priti në takim përfaqësuesin e ambasadës së Emirateve të Bashkuara Arabe në Mal të Zi z.Ibrahim el Alevi

Lexo me teper

Në Gjakovë festohet Fiter Bajrami

Në mëngjesin e sotëm, kudo, në xhamitë e qytetit të Gjakovës u mblodhën besimtarë të shumtë për të marr pjesë në të dyja lutjet e mëngjesit.

Lexo me teper

Urimi për festën e Fitër – Bajramit

Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë ua uron besimtarëve muslimanë të Kosovës, diasporës dhe të gjitha trojeve shqiptare festën e Fitër- Bajramit me lutje drejtuar Allahut të Madhërishëm që T’i ketë pranuar agjërimin, lutjet dhe punët e mira që i kemi bërë gjatë këtij muaji të bekuar në shenjë respekti ndaj Tij.

Lexo me teper

Urimi i Myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava me rastin e Fitër – Bajramit

Të nderuar vëllezër dhe motra!

Sonte përfundon muaji i Ramazanit gjatë të cilit besimtarët me bindje, përkushtim e devocion agjëruan për hir të krijuesit të madhuar Zotit fuqiplotë.

Lexo me teper