Kulturë

Besimtarët myslimanë falën namazin e Fitër Bajramit në sheshin “Skënderbej” në Tiranë

Mijëra besimtarë myslimanë kanë falur namazin e Fitër Bajramit në sheshin “Skënderbej” në Tiranë dhe qindra mijëra të tjerë në sheshet e çdo qyteti të vendit.

Lexo me teper

Manifestimi qëndror për faljen e namazit të Fitër Bajramit u mbajt në xhaminë Mustafa Pasha në Shkup

Nën organizimin e Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë, në xhaminë Mustafa Pasha në Shkup u mbajt manifestimi qendror për faljen e namazit të Fitër Bajramit.

Lexo me teper

Maqedoni: Përfunduan me sukses mbrëmjet kuranore të organizuara nga FRI

Mbrëmjet Kuranore, me lexues të shquar nga Maqedonia dhe Kosova, edhe sivjet u realizuan me sukses nga ana e Forumit Rinor Islam.

Lexo me teper

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ndihmon familjet në nevojë

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë (Zyra e Gruas) në bashkëpunim me Medresenë e Tiranës realizuan me sukses fushatën e shpërndarjes së pakove për mbi 300 familje në nevojë.

Lexo me teper

Për të gjashtën herë në Sarajevë hapet “Festivali i Librit në Ramazan”

Festivali i Librit në Ramazan hyn në mesin e aktiviteteve dhe organizimeve gjatë muajit të Ramazanit.

Lexo me teper

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shtron Iftare në të gjithë vendin

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka gjallëruar edhe këtë vit muajin e Ramazanit me shtrimin e iftareve çdo natë, në Tiranë dhe në rrethe, në respekt të sakrificës, dashurisë dhe dëshirës për të ndarë gëzimin e përbashkët në sofrën e iftarit.

Lexo me teper

Sulejman Rexhepi kërkon trajtim të barabartë me Kishën Ortodokse

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame – BFI, Sulejman Rexhepi gjatë vizitës në Gostivar ka bërë me dije se i është drejtuar Qeverisë së Republikës së Maqedonisë me një shkresë, përmes së cilës kërkohet trajtim i barabartë i Bashkësisë Fetare Islame dhe Kishës Ortodokse në Maqedoni.

Lexo me teper

Inaugurohet Xhamia e re në fshatin Debresh të Gostivarit

Me organizimin e një ceremonie solemne të dielën në fshatin Debresh u inaugurua objekti i Xhamisë së re “Rabia”, e ndërtuar me kontributin e banorëve të fshatit.

Lexo me teper

Në Zemun të Beogradit rrënohet xhamia ende e papërfunduar

Përfaqësues të shërbimeve komunale me përkrahje të xhandarmërisë së Serbisë rreth orës 3 të natës kanë rrënuar Xhaminë e cila po ndërtohej në Zemun të Beogradit

Lexo me teper

Nisin punimet për rikonstruktimin e xhamisë pesëshekullore të Ali Pashës në Ohër

Në Ohër kanë filluar punimet për ruajtjen dhe rindërtimin e Xhamisë së Ali Pashës, lokalitet historik nga shekulli XVI.

Lexo me teper