Shkrime Autoriale

Ramazani – muaji i ibadetit (adhurimit)

Allahu xh.sh. nga mirësitë e Tij të pakufishme i dhuroi ymetit të Pejgamberittë Tij, Muhamedits.a.v.s., mirësi dhe begati të shumta, të cilat nuk kanë qenë të njohura popujve të mëparshëm.

Lexo me teper

30 ditėt e Ramazanit

Po vijnë ditë që dallohen nga të tjerat dhe nuk janë një apo dy, por plot 30 ditë të njëpasnjëshme, të cilat i pret me shumë mall e shumë gëzim e gjithë bota islame.

Lexo me teper

Mirė se vjen muaj i Ramazanit

Kaloi edhe një vit … Ramazani është përsëri këtu …

Lexo me teper

Nė takim me Ramazanin

Mirë se vjen muaji i madhërishëm i Ramazanit

Lexo me teper

Detyrat tona kur afrohet Ramazani

“Për ummetin agjërimi është një amanet (porosi) dhuratë dhe begati (ni’met) e shenjtë nga ana e Allahut, i cili e dallon të gjallin nga i vdekuri, atë që ka shpirt nga ai që nuk ka shpirt. Besimtari i sinqertë nuk bën dallim mes agjërimit të Ramazanit gjatë verës apo dimrit, për të është njësoj, ai vetëm i uron mirëseardhje ndërsa ndihmën dhe mbështetjen e kërkon nga i Madhi Allah.”

Lexo me teper

Me tė vėrtetė Allahu ėshtė me durimtarėt

(Disa këshilla për të gjithë neve)

Lexo me teper

Tradita jonė fetare dhe institucionale

Sheriati, krahas të drejtës romake dhe anglo-saksone, është e drejta më e njohur në botë.

Lexo me teper

Ata duan ta shuajnė Dritėn e Zotit!

E vërteta burimore e realitetit dhe e vërteta e krijuar e realitetit

Lexo me teper

Shėn Gjergji (Jurjeva)

Shënimi dhe karakteristikat e Shëngjergjit (Jurjevës)

Lexo me teper