Kerko

Bashkësia Islame është e angazhuar fuqishëm që në shtetin tonë të krijohet ambient i sigurt për të gjithë

(Fjala përshëndetëse e myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava në hapjen e konferencës shkencore "Myslimanët shqiptarë në Ballkan")

Lexo me teper

Secila fe në mësimet e saja, kërkon urtësi, drejtësi, maturi falje, butësi, respekt e dashuri.

(Fjala e Myftiu Naim Tërnava në Konferencën për promovimin e Paqes në Kosovë, me temën “Fragmente nga terreni mbi Paqen dhe Pajtimin në Kosovë”, organizuar nga Caritasi Zviceran, Caritasi i Luksemburgut dhe fondacionin FES, të mbajtur në Prishtinë më 20 shtator 2013).

Lexo me teper

Fetë urdhërojnë dhe mësojnë për paqen universale

E nderuar presidente, znj. Jahjaga; I nderuar ministër Hoxhaj; Të nderuar ambasadorë; Të nderuar përfaqësues të komuniteteve fetare; I nderuar peshkop, Teodosije; I nderuar ipeshkv Dodë Gjegji; I nderuar reis i Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë, z. Sulejman Rexhepi; Të nderuar organizator; I nderuar kryetar i Pejë Ali Berisha; Të nderuar përfaqësues të institucioneve vendore e ndërkombëtare; Të nderuar mysafirë e të pranishëm!

Lexo me teper

Muhamedi a.s. shëmbëlltyrë për njerëzimin

Vëllezër e motra besimtarë!

Lexo me teper

Ramazani dhuratë vjetore për besimtarët nga i Madhi Zot xh. sh.

Zoti është një i pa fillim dhe i pa mbarim, Krijues i kësaj gjithësie,Krijues i çdo gjëje, krijues edhe i vet njeriut të cilit i takoi përgjegjësia dhe mëkëmbësia mbi sipërfaqen e tokës.

Lexo me teper

Veriut të Kosovës t’i qasemi me maturi e mençuri, pa emocione, me durim e mirëkuptim

Ditëve të fundit Kosova dhe rajoni u përballen me disa tensione ndëretnike që, për pasojë, mund të ndikojnë në stabilitetin dhe sigurinë e vendit tonë dhe të rajonit në përgjithësi.

Lexo me teper

Islami për vetëvrasjen

Ata që nuk janë të interesuar për ngjarjet që ndodhin rreth tij përderisa ato nuk ndikojnë drejtpërdrejt në jetën e tyre, janë të zhveshur nga largpamësia për të mbështetur bujarinë, vëllazërimin, miqësinë, ndershmërinë dhe shërbimin që feja u kërkon njerëzve të ofrojnë.

Lexo me teper