Tekste

  • Të gjitha
  • Tema
  • Artikuj
  • Tregime
  • Hytbe
  • Familja
  • Femra

Tradita Islame

Lajme

Me datën 4 dhe 5 Maj 2024, Fakulteti i Studimeve Islame në bashkëpunim me Qendrën për Studime të Avancuara në Sarajevë CNS dhe qendra ‘Nahla’ poashtu në Sarajevë organizuan konferencën rajonale me temën: "Gratë Muslimane në Institucionet Arsimore dhe Fetare - Sfidat dhe Mundësitë".

Autoritetet saudite kanë ndarë statistika mbresëlënëse për pjesëmarrje në vendet e shenjta gjatë javës së kaluar

Donny Roelvink, i njohur si aktor, model dhe personalitet mediatik, u konvertua në Islam

Gjiganti i futbollit anglez, Liverpooli organizoi një iftar në stadiumin “Anfield” në kuadër të programit “Share Ramazan”, ndërsa në stadium u këndua ezani gjatë namazit të akshamit.

Përfundimi i muajit Ramazan, e gjeti Skenderajn edhe me gurthemelin e një xhamie të re.

Shkencë, shëndetësi & kuriozitete

Ky shkencëtar hulumtoi çfarë ndodh në tru gjatë kohës së lutjes: aktivitetin e tij, gjykimin dhe karakteristikat vepruese. Zbuloi që namazi ka veprim të gjatë në tru.