Xhamia - Mejtep i Halil Efendisë

Themelohet më 1830 nga Halil Efendiu, dhe dei në vitin 1920 ishte mësonjëtore, ku njerëzit kohë pas kohe faleshin në të.

Përbëhet prej dy dhomash të mëdha të së njejtës madhësi, ku e para në hyrje kishte mihrabin e futur brenda dhe minberin e futur pas 1920, kur edhe shëndrohey në xhami. Është pa minaret. Përpara e ka çardakun e bukur prej druri. Në mes të oborrit xhindet një bunar me ujë të këndshëm.


Nuk ka artikull para ketij.
Artikulli radhës
Xhamia e Re

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme