Xhamia është e ndërtuar nga Hanka (Hajrija), motra e Sofës.

Xhamia rrënohet për t'u ngritur e reja në vendin e saj, nga Isuf Zhaveli, i cili e kishte shitur mallin dhe dyqanin që i kisht, për ta ndërtuar. Punimet në xhami ndërpriten me fillimin e luftës së dytë botërore, gjë që bëri që edhe sot e kësaj dite kjo xhami të jetë pa minaret. Meremetohet nga shoqata Secours Mondiale me seli në Belgjikë.


Artikulli i kaluar
Xhamia e Sofes
Artikulli radhës
Xhamia e Re

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme