Xhamia e Mahmut Pashës

Kjo xhami është themeluar në vitin 1802 nga donator i saj Mahmut Pasha, për të cilin nuk dihej se prej nga ishte.

Është xhamia e bukur me dy mejtepe dhe dy çardakë, ndërsa minarja ka dy sherefe. Vakf i xhamisë tani janë dy shtëpi dhe tri dyqane.


Artikulli i kaluar
Xhamia e Haxhi Ymerit
Artikulli radhës
Xhamia e Re

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pak, por e vazhdueshme