Kjo xhami është ndërtuar në vitin1879, pra aso kohe ishte xhamia më e re e qytetit.

Ka një pozitë mjaft të bukur në qendër të qytetit, buzë lumit Krena, dhe nga mejtepi i saj shihet një pamje panorama. Kjo xhami për 25 vjet ishte e mbyllur nga organet shtetërore, ishte shndërruar në magazinë mallrash. Rihapet më 1992 nga xhemati i lagjes.


Artikulli i kaluar
Xhamia e Mahmut Pashës
Artikulli radhës
Xhamia e Hadumit

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur me rastin e festës së Fitër Bajramit (video)