Shpjegim shkencor i hixhames (terapia me kupa)

Hixhama ose ‘Cupping therapy’ është përdorur edhe ne kuptimin për të hapur ‘Meridianët e Trupit’.

Ç’janë Meridianët?
Meridianët janë kanale në trupin tonë nëpër të cilat energjia kalon në trupin tonë tek çdo pjesë e trupit gjer në organet dhe indet më të thella të tij.
Kemi pesë Meridianë në shpine të cilat kur janë të hapura lejojnë të penetrojë dhe të udhëtojë energjia në të gjithë gjatësinë e trupit. Është zbuluar që Hixhama apo ‘Cupping’ është metoda e vetme më e mira për hapjen e këtyre Meridianëve të bllokuara.
Është vërtetuar plotësisht që Hixhama efekton trupin deri në thellësinë 10cm të tij, nga vendi i hixhames, duke shkaktuar kështu pastrimin e trupit nga toksinat e ndryshme, dhe aktivizuar gjëndrat limfatike përgjegjëse për imunitetin, duke pastruar kolonin e bllokuar, aktivizimin dhe pastrimin e venave, pastrimin e njollave të ndryshme në lëkurë, dhe mjekimin e venave varikoze pa tromboza.
Hixhama është metoda masazhuese më e mira deri më sot për indet e thella.
Hixhame është nga metodat më të mira të përdorshme dhe mbrojtëse për shëndetin e familjeve tona prandaj le të behet metoda e jetës tonë për një shëndet cilësor.

Metodat e aplikimit me kupat plastike është më modernja dhe kupat janë te shumëllojshme dhe praktike në përdorim.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.