Hutbe

Hytbe e rekomanduar nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës

Visar ef. Koshi

Me emrin e Zotit, Mëshiruesit, Mëshirëplotit!

Hytbe e rekomanduar nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës

Hytbe e rekomanduar nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës

Hytbe e rekomanduar nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës

Ramazani është muaj ndryshe nga muajt tjerë.

Visar ef Koshi

Të nderuar besimtarë,
Vëllezër e motra!

Ramazani, ky mik i çmuar, dalëngadalë po bëhet gati të shkojë.

Pjesa e tretë e Ramazanit, në të cilën sapo kemi hyrë, është figurativisht pjesa e fundit e garës në të cilën besimtarët, ngjashëm me garuesit, për të fituar, japin më të mirën nga vetja e tyre.

Ramazani është muaj të cilin Allahu i madhëruar e veçoi me vlera, mirësi e mësime të shumta, funksioni i të cilave është ripërtëritja e lidhjeve të besimtarit me Zotin, vetveten dhe të tjerët.

(Kampanja e BIK-ut për solidaritet me agjëruesit)

Visar ef. Koshi

Muaji Shaban, në të cilin sapo kemi hyrë, është një muaj të cilin ne besimtarët padrejtësisht e nënvlerësojmë. Përkundër rëndësisë që ka, nuk jemi të vëmendshëm karshi tij. Këtë e ka përmendur edhe Pejgamberi ynë, Muhammedi a.s..

Një nga porositë më të drejtpërdrejta të Israsë dhe Miraxhit është namazi. Është obligimi i vetëm që është urdhëruar drejtpërdrejtë nga Allahu pa ndërmjetësimin e melekut Xhibril.

Hytbe e përbashkët në të gjitha xhamitë e Kosovës

Të gjitha falënderimet i takojnë Krijuesit te Gjithëmëshirshëm, i cili ndihmon bamirësit dhe shkatërron zullumqaret - tiranët.

Hytbeja e xhumasë

Video

Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur me rastin e festës së Fitër Bajramit (video)

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!