Lajme

Gjermania financon shkollimin e imamëve, por jo jashtë vendit

Qeveria në Berlin ka menduar gjatë se çfarë të bëjë, kur bëhet fjalë për influencën e jashtme në shkollimin e imamëve të cilët punojnë në Gjermani. Rezultati i këtyre mendimeve është themelimi i Asociacionit për çështje të shkollimit të imamëve nga Ministria e Punëve të Brendshme e Gjermanisë, e cila duhet të fillojë punën me 21 nëntor.

Lexo me teper

Imami flet gjuhën e shenjave për besimtarët e shurdhër

Një imam turk që është aktiv në provincën Mugla ka mësuar gjuhën e shenjave, në mënyrë që të jep ligjërata fetare për besimtarët e shurdhër.

Lexo me teper

Gruaja nga Kosova me mbulesë që dëshiron të bëhet pilote në Kanada

Naime Avdyli Feta është me prejardhje nga Kosova, ajo ka kaluar testet e para për t’u bërë pilote në shtetin Kanadez.

Lexo me teper

Beteja për ezanin fonik në Amsterdam: qoftë dhe për lutjen e së premtes

Në fillim të tetorit të këtij viti, një iniciativë u nis në Amsterdam që ky qytet të kishte xhaminë e parë në të cilën thirrej ezan në mënyrë fonike.

Lexo me teper

Senati Francez miraton projektligjin për ndalimin e shamisë së grave myslimane

Ligji për të ndaluar nënat e fëmijëve myslimanë të mbajnë shaminë në vizitat e tyre në shkollë merr miratimin nga Senati Francez.

Lexo me teper

Shkollat e myslimanëve më të mirat në Mbretërinë e Bashkuar

Shkollat e muslimanëve prijnë në listën e shkollave më të mira në Mbretërinë e Bashkuar.

Lexo me teper

Hong Kong: policia hedh ujë me ngjyrë mbi xhaminë, e para e vendit kërkon falje

Udhëheqësja e Hong Kongut, Carrie Lam i kërkoi falje komunitetit mysliman të qytetit të hënën, pasi policia lëshoi ujë me ngjyrë në xhaminë më të madhe në vend gjatë protestave të së dielën në mbrëmje.

Lexo me teper

Myslimanët dhe hebrenjtë në Suedi të indinjuar nga thirrja për ndalimin e synetllëkut

Partia e qendrës, Karlstad, në Suedi, gjatë mbledhjes vjetore të partisë, votoi pro ndalimit të rrethprerjes (synetllëkut) së djemve në mungesë të një arsye zyrtare mjekësore.

Lexo me teper

Mbahet Konferenca ndërkombëtare për paqe dhe solidaritet në Paris

Imamët, rabinët dhe peshkopët janë mbledhur në Paris për të filluar në një epokë të re të diskutimit fetar

Lexo me teper

Në Xhakarta funerali i krishterë mbahet në xhami

Në kryeqytetin e vendit, Jakarta, një familje e krishterë nuk kishte ku të organizonte një funeral me pjesëmarrje të madhe, për shkak të mungesës së hapësirave.

Lexo me teper