Artikuj

Myftiu Tërnava në Zagreb: ”Kombi shqiptarë model i harmonisë ndërfetare për mbarë botën”

Në konferencën ndërkombëtare ndërfetare e cila po zhvillon punimet në Zagreb kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myfiu Naim ef. Tërnava u paraqit në sesionin e katërtë me kumtesën e tij.
Sesionin e katërtë e udhëheqi Dr. Mustafa Ceriq ish Myftiu i Bosnnjës ku pjesëmarrës në këtë sesion ishin :Myftiu i Kosovës Naim ef. Tërnava , Myftiu i Bullgarisë Dr. Mustafa Haxhi, Dr. Ibrahim Nexhmi këshilltar i Myftiut të Egjiptit, Dr. Hasan Musa zv. Myfti i Suedise, dhe dr. Ba Humam nga Britania e Madhe.
Gjatë fjalimit të tij Myftiu Tërnava foli dhe theksoi vlerën e madhe që posedon kombi shqiptar në përgjithësi, dhe shoqëria kosovare si shembull i harmonisë dhe tolerancës ndërfetare mes konfesioneve të ndryshme.
Në vijim fjalimi i plotë i Myftiut në Konferencë.

Lexo me teper

Hoxha që varrosi viktimat e Reçakut: Serbët kërkonin të zhduknin gjurmët e masakrës

Pavarësisht që kanë kaluar 21 vjet, hoxha Isa Tërshani nga Shtimja i ka të freskëta përjetimet nga kjo ngjarje e rëndë dhe e paharruar që tronditi botën mbarë.

Lexo me teper

Ndihmë për hir të Zotit: Zjarrfikësit vullnetarë nga Shkupi nxitojnë për ti dalë në ndihmë Shqipërisë

Artan Demiri nga Shkupi, themelues i grupit "Zjarrfikësit Vullnetarë", po ndihmon në aktivitetet e kërkim-shpëtimit së bashku me anëtarët e tjerë të këtij grupi të formuar para dhjetë vitesh

Lexo me teper

Xhamia shqiptare në Melburn shënon 50-vjetorin e themelimit

Xhamia shqiptare në qytetin e Melburnit, e para në këtë metropol të Australisë dhe e ndërtuar në një ndërtesë të zbrazur në lagjen “Carlton” nga myslimanët me origjinë shqiptare, shënoi 50-vjetorin e themelimit.

Lexo me teper

Medreseja e Madhe e Gjakovës, gurra e hafëzëve të rinj

Objekti historik i ndërtuar në shekullin e 18-të, që nga rigjallërimi në vitin 2005 ka nxjerrë 50 hafëzë të diplomuar

Lexo me teper

Sadriu: Interesimi për kryerjen e haxhit është dhjetëfishuar, prin mosha e mesme

Sekretari i BIK-ut, Ahmet Sadriu, në një intervistë për ekonomiaonline thotë se tashmë janë bërë të gjitha përgatitjet e duhura për këtë udhëtim.

Lexo me teper

15 vjet pa H. Hafiz Sabri Koçin!

Sot mbushen 15 vjet nga dita e ndarjes nga jeta të H. Hafiz Sabri Koçit – Pishtarit të ringjalljes islame në Shqipëri.

Lexo me teper

Urimi i Myftiut të Kosovës Naim ef. Tërnava për festën e Fitër Bajramit

Të nderuar

Vëllezër dhe motra!

Lexo me teper

Kosovari i verbër, lexues entuziast i Kur’anit

Teksa gishtërinjtë e tij lëvizin lehtë mbi fletët e librit të tij të preferuar, formimi i shkronjave të të cilët është përdorur sistemi gjashtë pikash, Bardhi shprehet se jeta e tij nuk është e njëjtë që kur ka filluar ta lexojë Kur’anin

Lexo me teper

I riu me aftësi të kufizuara agjëron, punon dhe ndjek shkollën

Jetmir Hila, 34-vjeç, falë këmbënguljes së tij, aktualisht agjëron, punon, por edhe ndjek shkollën

Lexo me teper