Bota Islame

Sicilia ka Islam në ADN-në e saj: qyteti ku xhamitë ishin kisha, e kishat xhami

Qendra Kulturore Islame në Via Roma të Palermos kumbon lehtë nga zëri i disa fëmijëve që praktikojnë leximin e Kuranit në këtë objekt shpeshherë të zbrazët.

Lexo me teper

Muslimanët në jug të Filipineve në pritje të referendumit historik për autonomi

Popullata muslimane More ndodhet në prag të kthesës historike, ku në referendumin e të hënës do të votojë marrëveshjen me të cilën themelohet rajoni Autonom Bangsamoro, i cili në kuadër të Filipineve do të gëzojë autonomi të madhe, raporton AA, transmeton KosovaPost.

Lexo me teper

Algjeria - Përhapja e fesë islame në Algjeri

Të dhënastatistikore(1):

Lexo me teper

Gaboni - Përhapja e fesë islame në Gabon

Të dhëna statistikore(1):

Lexo me teper

Kirgizistani - Përhapja e fesë islame në Kirgizistan

Të dhëna statistikore:(1)

Lexo me teper

Përhapja e Islamit në Bosnjë dhe Hercegovinë

1. Shqyrtime hyrëse

Lexo me teper

Kazakistani - Përhapja e fesë islame në Kazakistan

Të dhëna statistikore(1):

Lexo me teper

Chiapas, qyteti i vogël meksikan që po përvetëson Islamin

Në Chiapas, 400 meksikanë po ndërtojnë një identitet të ri duke bashkuar praktikat e tyre indigjene me Islamin.

Lexo me teper

Pigmejët, muslimanët e veçantë të Afrikës

Në malet ekuatoriale të Afrikës ekziston një popull indigjen, i njohur si Pigmej. Ajo çka i karakterizon në përgjithësi ata është se janë shtatë shkurtër. Gjatësia mesatare e tyre arrin deri 150 cm.

Lexo me teper

Afrika, toka e Islamit

Historiani i falshëm arab, Ibën Halduni ka shkruar që emri "Ifrikija" u vu sipas Ifrikos bin Kais bin Sam, një nga mbretërit e Jemenit.

Lexo me teper