Femra në Islam

Nëna Muslimane dhe fëmijët e saj

Ajo e kupton përgjegjësinë e madhe që ka kundrejt fëmijëve të saj

Lexo me teper

Dita Botërore e Hixhabit: Çfarë përfaqëson dhe kush e krijoi

Ajo u krijua me sugjerimin e studentes së atëhershëm Nazma Khan nga Nju Jorku e cili dëshironte të inkurajonte muslimanet pa hixhab, por dhe femrat jo-muslimane që të përjetojnë veshjen e hixhabit vetëm një ditë.

Lexo me teper

Diskriminimi në emër të neutralitetit

Nga Donika Gashi

Lexo me teper

Vajza nga Shtimja që nuk u pranua në FSK për shkak të mbulesës

Me ëndrrat për t’u bërë ushtare, arsimtare apo dizajnere grafike, gratë në Kosovë kanë folur kundër diskriminimit me të cilin përballen gjatë kohës sa e ndjekin karrierën e tyre përderisa mbajnë mbulesë në kokë, si dhe për politikat dhe stigmat shoqërore që vazhdojnë t’u dalin në udhë.

Lexo me teper

Dr. Amani Ballour, mjekja siriane që merr çmimin “Raoul Wallenberg” të Këshillit të Evropës

Pediatrja nga Siria, dr. Amani Ballour, që drejtoi një spital nëntokësor në Guta Lindore (2012-2018), e që aktualisht është refugjate në Turqi, është shpërblyer nga Këshilli i Evropës me çmimin “Raoul Wallenberg”.

Lexo me teper

Lidhja me Kuranin dhe shkencën - Intervistë me hafizen nga Presheva, Elma Zejnullahu

Pas afro 20 vitesh, që nga koha kur preshevarja e parë arriti të bëhet hafize, Preshevës iu shtua edhe një tjetër hafize, e cila filloi me memorizimin e Kuranit në mars të vitit 2015 dhe e përfundoi në nëntor të vitit 2016.

Lexo me teper

Mona Shindy, Kapiten i Marinës Mbretërore Australiane

Kapiten Mona Shindy, është gruaja më e suksesshme muslimane në Marinën Mbretërore Australiane dhe drejtoreshë e Qendrës për Mbrojtje dhe Studime Strategjike në Kolegjin Australian të Mbrojtjes në Canberra.

Lexo me teper

Kaligrafia, gjeometria e shpirtit - Dy vajza shqiptare ushtrojnë me shumë talent artin e kaligrafisë

Kaligrafia islame, ose bukurshkrimi si shprehje vizuale që lidhet me parimet kozmike dhe shpirtërore të atyre popujve që përqafuan islamin ndër shekuj, njihet botërisht si pjesë e pandashme e ashtuquajturës arti islam.

Lexo me teper

Mbulesa dhe urtësia e saj

“O pejgamber, thuaju grave të tua, bijave të tua dhe grave të besimtarëve, le t’i vënë shamitë e veta mbi trupin e tyre”. (El Ahzabë, 59).”

Lexo me teper