Kulturë

Besimtarët myslimanë luten në të gjitha xhamitë e Shqipërisë për të prekurit nga tërmeti

Dita e Xhuma ka qenë në çdo xhami të Shqipërisë ditë solidariteti dhe lutjeje për të prekurit nga tërmeti. Besimtarët i janë përgjigjur thirrjes së Komunitetit Mysliman të Shqipërisë dhe janë lutur bashkërisht për njerëzit që kanë humbur jetën, të afërmit e tyre dhe për të gjithë të prekurit.

Lexo me teper

Pas 107 viteve, thirret sërish ezani në Xhaminë e Ali Pashës në Ohër

Ezani i parë pas 107 vitesh është thirrur sot nga Xhamia e Ali Pashës në Ohër, e restauruar nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë.

Lexo me teper

Përfaqësues të KMSH-së vizitojnë familjet e prekura nga tërmeti në Thumanë

Kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, H. Bujar Spahiu i shoqëruar nga përfaqësues të tjerë të institucionit si dhe Rektori i KU Bedër, Prof. Dr. Ferdinand Gjana, vizituan sot familjet e prekura nga tërmeti në Thumanë.

Lexo me teper

KMSH, thirrje për solidarizim me familjet e prekura nga tërmeti

KMSH, thirrje për solidarizim me familjet e prekura nga tërmeti

Lexo me teper

Mesazh sensibilizues nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë

Të dashur qytetarë!

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë solidarizohet me të gjithë të dëmtuarit dhe të prekurit nga tërmeti në Tiranë, Durrës, Krujë dhe qytetet e tjera.

Lexo me teper

Rikthehet cikli i mbrëmjeve fetare “Frytet e besimit”

Cikli i mbrëmjeve fetare “Frytet e Besimit” u zhvillua mbrëmjen e djeshme në xhaminë “Paskuqan 2” Tiranë, duke filluar kështu sezonin e ri të referimeve me tematika të ndryshme fetare me besimtarët myslimanë në mbarë vendin.

Lexo me teper

Në Tiranë zhvillohet konferenca mediatike: “Radiot fetare në gjuhën shqipe”

Autoriteti i Mediave Audiovizive zhvilloi sot në ambientet e Hotel “Rogner” në Tiranë, konferencën mediatike me temë: “Radiot fetare në gjuhën shqipe”.

Lexo me teper

Në Sarajevë ka hapur punimet konferenca rajonale “Ruajtja e paqes përmes mirëbesimit e pajtimit”

Në Sarajevë dje e sot u mbajt Konferenca rajonale “Ruajtja e paqes përmes mirëbesimit e pajtimit” në mbështetje të viktimave që përjetuan trauma gjatë luftës.

Lexo me teper

Tërmeti na bëri besimtarë, në momentet e vështira, lutja e të gjithëve ishte për Zotin

Psikologët thonë se njeriu e është i prirur të besojë tek një fuqi e mbinatyrshme. Thellë në vetvete e ka besimin në Zot, pavarësisht se ndonjëherë e harron apo neglizhon atë.

Lexo me teper

Takim i bankierëve botërorë në Panairin "Hallall" të Sarajevës 2019

Organizimi i panairit më të madh Hallall në Evropën Juglindore do të jetë një nga temat e tryezës së veçantë të rrumbullakët që do të mbahet më 27-28 shtator të vitit 2019

Lexo me teper