Lajme

Myslimanët dhe hebrenjtë në Suedi të indinjuar nga thirrja për ndalimin e synetllëkut

Partia e qendrës, Karlstad, në Suedi, gjatë mbledhjes vjetore të partisë, votoi pro ndalimit të rrethprerjes (synetllëkut) së djemve në mungesë të një arsye zyrtare mjekësore.

Lexo me teper

Mbahet Konferenca ndërkombëtare për paqe dhe solidaritet në Paris

Imamët, rabinët dhe peshkopët janë mbledhur në Paris për të filluar në një epokë të re të diskutimit fetar

Lexo me teper

Në Xhakarta funerali i krishterë mbahet në xhami

Në kryeqytetin e vendit, Jakarta, një familje e krishterë nuk kishte ku të organizonte një funeral me pjesëmarrje të madhe, për shkak të mungesës së hapësirave.

Lexo me teper

Arabia Saudite, 530 milion dollarë në vit për pastërtinë e Mekës

Arabia Saudite përballet me detyrën e vështirë për të ruajtur shenjtërinë edhe higjenikisht të vendeve të shenjta gjatë vizitës së rreth dy milion e gjysmë njerëzve gjatë ditëve të Haxhit.

Lexo me teper

Gruaja nga Indonezia 26 vjet kurseu para për të udhëtuar në Haxh

Pasi mblodhi kursimet për vite, një grua nga Indonezia e cila punon si pastruese mbeturinash më në fund mundi të realizojë ëndrrën e saj për të udhëtuar në vendet e shenjta islame, në Mekke dhe Medine, për të kryer njërin prej pesë kushteve të Islamit, Haxhin.

Lexo me teper

Xhamia Kampung Hulu në Malajzi tërheq vëmendjen me arkitekturën e saj

Xhamia Kampung Hulu, një ndër strukturat më të lashta të shtetit Malacca të Malajzisë, magjeps vizituesit e qytetit me pamjen e ndryshme arkitekturore, shkruan AA.

Lexo me teper

“Ndalimi i burkas” në Holandë – kush do ta zbatojë?

Shumica e spitaleve në Holandë kanë deklaruar që para ndalimit se nuk do të ndalojnë hyrjen e grave të mbuluara me burka. Përkujdesja për pacientët është më e rëndësishme për ta, sesa zbatimi i kodit të veshjes, u tha.

Lexo me teper

Problemet e muslimanëve britanik me vaksinat me përbërje të derrit

Prindërit musliman nuk pranojnë që fëmijët e tyre të marrin pjesë në vaksinimin mbarëkombëtare kundër gripit pasi Këshilli Musliman i Britanisë vendosi që trajtimi ishte i ndaluar sipas Islamit.

Lexo me teper

Disa kopshte fëmijësh në Gjermani heqin mishin e derrit

Në përpjekje për t’u përshtatur me të gjithë nxënësit dhe për të respektuar gjithsecilin, disa kopshte fëmijësh në Gjermani kanë marrë vendim për të hequr nga shërbimi i ushqimit mishin e derrit.

Lexo me teper

Imami që ua shpëtoi jetën qindra të krishterëve nderohet me “Çmimin e Guximit”

Meqenëse liria fetare është vlerë thelbësore që përpiqen ta fuqizojnë shoqëritë demokratike, edhe Departamenti Amerikan i Shtetit ndan një çmim vjetor për aktet e guximshme në ruajnë lirinë fetare kudo në botë.

Lexo me teper