Teknologji

Shoqata humanitare “Bereqeti” dhuron çanta dhe pajisje shkollore në 11 komuna të Kosovës

Shoqata humanitare “Bereqeti”, deri më tani ka shpërndarë 1500 çanta shkollore me pajisje të tjera shkollore për nxënësit në 11 komuna të Kosovës.

Lexo me teper

Përurohet konvikti i vajzave dhe qendrës kulturore në Prizren

Në Prizren është përuruar konvikti i vajzave dhe qendrës kulturore. Në këtë eveniment mori pjesë kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës myftiu Naim ef. Tërnava, hoxha i nderuar nga Turqia Osman Nuri Topbash dhe mysafirë tjerë.

Lexo me teper

Po vazhdon shpërndarja e mishit të kurbanit nga shoqata “Bereqeti”

Shoqata humanitare “Bereqeti”, e cila është organ i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, ka vazhduar, sipas planit të paraparë, shpërndarjen e mishit të kurbanit. Mishi i kurbanit po shpërndahet nga Bashkësia Islame e Kosovës dhe të parët që po furnizohen janë ata me gjendje më të rëndë sociale dhe mishi po shpërndahet në bashkëpunim me Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinës.

Lexo me teper

Gjatë tri ditëve, BIK-u do të shpërndajë mish të kurbanit për 15 mijë familje

Sekretar i Përgjithshëm i Bashkësisë Islame të Kosovës, Ahmet Sadriu, në një intervistë për Telegrafin, ka treguar se në cilat ditë duhet të bëhet therja e kurbanit.

Lexo me teper

Në Kosovë u kremtua festa e Kurban Bajramit

Myslimanët anembanë botës sot kremtuan njërën nga festat kryesore të Islamit, e që është Kurban Bajrami. Edhe në Kosovë, në të gjitha xhamitë e Kosovës, në mënyrë solemne u kremtua kjo festë.

Lexo me teper

Përurohet xhamia në fshatin Vërnicë të Mitrovicës

Nën këndimin e tekbireve, në mënyrë solemne, u bë hapja e xhamisë në fshatin Vërnicë të Mitrovicës. Në këtë ngjarje mori pjesë zëvendëskryetari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Reshat ef. Mexhiti, drejtori për Diasporë në Kryesinë e BIRK-ut, Ekrem ef. Simnica, kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Mitrovicës, Irfan ef. Krasniqi, hoxhallarë, si dhe shumë qytetarë të tjerë.

Lexo me teper

Përurohet rindërtimi i xhamisë në fshatin Llokvicë të Prizrenit

Nën këndimin e ajeteve kuranore, në mënyrë solemne, u bë përurimi i rindërtimit të xhamisë në fshatin Llokovicë të Prizrenit.

Lexo me teper

Ka filluar sot ndërtimi i xhamisë në Shupkovc të Mitrovicës

Përkundër kundërshtimit të disa banorëve, sot ka filluar ndërtimii xhamisë në Shupkovc të Mitrovicës

Në ceremoninë e inaugurim të punimeve mori pjesë kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, dhe përfaqësues të Bashkësisë Islame.

Lexo me teper

Kërkohet ndryshimi i udhëzimit administrativ që ndalon shaminë në shkolla të Kosovës

Pjesëtarë të komunitetit mysliman në Kosovë dhe studiues të besimit po bëjnë thirrje për ndryshimin e udhëzimit administrativ të Ministrisë së Arsimit, i cili ndalon uniformat fetare në shkolla.

Lexo me teper

Me moton “Paqja fillon me ty”, më 05 korrik në Prizren fillon Festivali “SelamFest”

Nga dita e premte deri të dielën, për herë të parë në Prizren do të organizohet festivali “ Selamfest”, nga Këshilli i Bashkësisë Islame dhe OJQ “ Arasta”.

Lexo me teper