Kerko

Fidan Bilalli

Përhapja me shpetësi të madhe e Covid-19, ishte një goditje e rëndë për rrjedhat nëpër të cilat kalonte bota. Kjo pandemi shkaktoi një kaos të madh global. Ky kaos pa dyshim se reflektoi në përditshmërinë e shoqërisë njerëzore, veçanërisht në vendet ku virusi Korona kishe shkaktuar vdekje të shumta.

Bota është para një sfide të madhe. Ajo përballet me pandeminë vdekjeprurëse e cila tashmë është përhapur në afro 200 shtete të botës. Është trajtuar dhe eleboruar nga këndvështrime të shumta e nga rrafshe të ndryshme. Rrjedhimisht, pandemia Covid-19, është sfida e radhës për njerëzimin. Si në shumë vende të botës, edhe ne jemi pranë gjirit familjar duke pritur të papriturat nga kjo fatkeqësi.

”Me të vërtetë ky është përkujtim për ty dhe për popullin tënd...”(1)

Pandemia COVID-19, frika, pasojat dhe qëndrimi islam Virusi COVID-19 ka bërë që shumë njerëz të këtij nënqielli të përjetojnë një ankth dhe frikë të vërtetë. Mediume e shkruara dhe ato elektronike, kryefjalë të informacioneve kishin virusin vdekjeprurës me emrin Corona.

Fituesi i çmimit Nobel, Albert Ajnshtajni : “Në Emër të Zotit, nëse Atij i besoni, merreni ju Atë më seriozitet, nëse jo, ne jemi te humbur”

Të gjithë jemi të vetëdijshëm se, një ndër fenomenet me të cila përballet shoqëria jonë kosovare dhe e cila është prezente dita – ditës edhe më shumë në mesin e të rinjve tanë, është narkomania – droga.

Allahu Fuqiplotë posedon emrat dhe cilësitë e Tij dhe do që frytet e cilësive të Tij të duken edhe tek krijesat, e në veçanti tek njeriu si krijesa me e përkryer mbi sipërfaqe të Tokës.

I Lartësuar qoftë i Madhi Allah, Zoti i të gjithë botëve. Paqja, mëshira dhe bekimet janë për Muhamedin a.s, familjen dhe shokët e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dersi i xhumasë - Ligjeruës Myftiu Naim ef. Tërnava, Tema: Punët e hajrit