Kerko

Nuk thuhet së koti se kur ia dëshiron të mirën dikujt tjetër në fakt i bën mirë vetvetes. Jo rastësisht takohen njerëzit edhe në këtë botë, çdo takim është i inscenuar me përpikmëri nga Krijuesi i gjithë këtij Universi.

Nga situata alarmante e përhapjes së këtij virusi në përmasa drastike duhet që më shumë se kurrë secili prej nesh të jep kontributin e vet në çfarëdo mënyre të mundshme. Pasi askush nuk e din saktë se kush është i infektuar me këtë virus, një sqarim shumë të shkurtë.

El-hamdu lil-lah që më ke lejuar Të Të njoh
El-hamdu lil-lah që më ke lejuar Të të dashuroj

Jemi në prag të muajit të mëshirës, të muajit të prehjes, qetësisë, Kuranit, namazit muajit; ta quaj gati se magjik ku mundemi të shumëfishojmë veprat tona sa nuk e dimë as vetë se sa. Muajit të cilën e presin muslimanët me dashuri të madhe, respekt, përmallim dhe me lot në sy, por jo vetëm se ne por i gjithë njerëzimi, kafshët, shpezët, krijesat toka dhe qielli dhe çdo gjë që është krijuar në këtë gjithësi. Përveçse atyre që përjashtohen nga kjo mëshirë e Allahut azze we xhel, ata të cilët lidhen në pranga gjatë këtij muaji dhe atyre të cilët edhe zemrat i kanë të mbyllura për këtë muaj të vlefshëm.

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Fjalimi i drejtorit të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora me rastin e përurimit të këtij Instituti