Femra në Islam

Një e re muslimane nga Pakistani i ka bërë muslimanët krenarë duke fituar 'Kampionatin e Kujtesës Botërore' të mirënjohur të mbajtur në Kinë.

Bukurie Voka është 37-vjeçarja shqiptare nga Kavaja e cila edhe pse është me shami punon si shofere e një autobusi në Itali.

Aisha Yusuf, një studente PhD në institutin Kërkimor të Tumorit, kohët e fundit hapi një kanal në YouTube.

Zejnije Kastrati ka përfunduar studimet në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës dhe punon si arkitekte për studion M-Technologie.

Në kuadër të fushatës "16 ditë të aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore", sot, përfaqësueset e Departamentit të Gruas, pranë Bashkësisë Islame të Kosovës, morën pjesë në tryezën e organizuar nga Bordi i Grupit të Grave në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Në Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarëve “Let’s Do It Kosova”, njëra ndër organizatat që realizon aktivitete të ndryshme mjedisore vullnetare, ka shpallur vullnetarët e vitit 2020.

Halima Aden shpreh keqardhje për përfaqësimin e hixhabit në industrinë e modës: ‘Kam humbur kontaktin me vetveten”’

Erjonë Bresa, nxënëse e klasës 11/6 e medresesë Alauddin, Paralelja e ndarë fizike në Prizren, është fituese e garës ndërkombëtare të matematikës “Math Kangaroo Kosovo”.

Intervistoi Ardela Hyka
Revistës Familja nr. 11

“Asian Women of Achievement(AWA)” – Gratë e suksesshme asiatike – organizon një sërë aktivitetesh që synojnë frymëzimin dhe mbështetjen e një gjenerate të re të drejtueseve të cilat korrin sukses në jetën e tyre profesionale. Këto aktivitete kanë moton: “Bashkëpunim, frymëzim dhe mbështetje”.

Programi i Departamentit të Grave për ditëlindjen e Muhammedit a.s

Muhamedi faktorizoi tërë kapacitetin e tij për çlirimin e grave dhe këtë e përmbushi përmes modelit perfekt që legjitimoi.([1])

Departamenti i Gruas pranë Bashkësisë Islame në Obiliq në bashkëpunim me komunën e Obiliqit kanë mbajtur një sërë aktivitetesh duke shënuar ditën globale të pastrimit.

Ka disa ditë që kam pranuar ftesën për të bërë një përshkrim lidhur me ndiesinë dhe përjetimet e mia për vënien e mbulesës. U ndieva shumë mirë dhe jashtzakonisht e nderuar, natyrisht.

Më 12 tetor, u mbajt duaja e hatmes nga 16 nxënëse te cilat ndoqën mësimin e leximit të Kuranit në Këshillin e Bashkësisë Islame të Prishtinës.

Fatma Shehu (KAÇELİ) nga Burreli, e cila aktualisht jeton në Bursa të Turqisë.

Vullneti dhe përkushtimi ndaj punës bëri që Arbnora Fejza-Idrizi nga Skenderaj të arrijë suksese në disa fusha.

Romina Cani është nga Elbasani dhe aktualisht jeton në Rijad, Arabi Saudie. Ajo ka kryer një pjesë të studimeve në Universitetin e Elbasanit në degën Infermieri-Mami.

Islami është feja e parë dhe sistemi i parë në botë i cili ia obligoi diturinë burrit dhe gruas, duke u mbështetur në hadithin e Pejgamberit (sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem), kërkimi i diturisë është detyrë obligative, dhe kërkoni diturinë prej djepi e deri në varr.

Video

Pjesë nga fjalimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava për luftën e UÇK-së

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!