Lajme nga Bota

Sipas të dhënave nga kompania mediatike BabyCenter, për herë të parë emri Muhammad është një nga 10 emrat më të njohur të fëmijëve për djem në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Pedro Carvalho, një nga këshilltarët për media të artistit me famë borëtore Yusuf Islam, pranoi Islamin duke shqiptuar shehadetin në Xhaminë qendrore të Kembrixhit, hapjen e së cilës e bëri presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, njofton Anadolu Agency.

Ish-presidenti gjerman, Wulff tha se duhet pasur parasysh se asnjë qytetar nuk guxon të diskriminohet ose margjinalizohet për shkak të religjionit të tij

Qeveria në Berlin ka menduar gjatë se çfarë të bëjë, kur bëhet fjalë për influencën e jashtme në shkollimin e imamëve të cilët punojnë në Gjermani. Rezultati i këtyre mendimeve është themelimi i Asociacionit për çështje të shkollimit të imamëve nga Ministria e Punëve të Brendshme e Gjermanisë, e cila duhet të fillojë punën me 21 nëntor.

Një imam turk që është aktiv në provincën Mugla ka mësuar gjuhën e shenjave, në mënyrë që të jep ligjërata fetare për besimtarët e shurdhër.

Naime Avdyli Feta është me prejardhje nga Kosova, ajo ka kaluar testet e para për t’u bërë pilote në shtetin Kanadez.

Në fillim të tetorit të këtij viti, një iniciativë u nis në Amsterdam që ky qytet të kishte xhaminë e parë në të cilën thirrej ezan në mënyrë fonike.

Ligji për të ndaluar nënat e fëmijëve myslimanë të mbajnë shaminë në vizitat e tyre në shkollë merr miratimin nga Senati Francez.

Shkollat e muslimanëve prijnë në listën e shkollave më të mira në Mbretërinë e Bashkuar.

Udhëheqësja e Hong Kongut, Carrie Lam i kërkoi falje komunitetit mysliman të qytetit të hënën, pasi policia lëshoi ujë me ngjyrë në xhaminë më të madhe në vend gjatë protestave të së dielën në mbrëmje.

Partia e qendrës, Karlstad, në Suedi, gjatë mbledhjes vjetore të partisë, votoi pro ndalimit të rrethprerjes (synetllëkut) së djemve në mungesë të një arsye zyrtare mjekësore.

Imamët, rabinët dhe peshkopët janë mbledhur në Paris për të filluar në një epokë të re të diskutimit fetar

Në kryeqytetin e vendit, Jakarta, një familje e krishterë nuk kishte ku të organizonte një funeral me pjesëmarrje të madhe, për shkak të mungesës së hapësirave.

Arabia Saudite përballet me detyrën e vështirë për të ruajtur shenjtërinë edhe higjenikisht të vendeve të shenjta gjatë vizitës së rreth dy milion e gjysmë njerëzve gjatë ditëve të Haxhit.

Pasi mblodhi kursimet për vite, një grua nga Indonezia e cila punon si pastruese mbeturinash më në fund mundi të realizojë ëndrrën e saj për të udhëtuar në vendet e shenjta islame, në Mekke dhe Medine, për të kryer njërin prej pesë kushteve të Islamit, Haxhin.

Xhamia Kampung Hulu, një ndër strukturat më të lashta të shtetit Malacca të Malajzisë, magjeps vizituesit e qytetit me pamjen e ndryshme arkitekturore, shkruan AA.

Shumica e spitaleve në Holandë kanë deklaruar që para ndalimit se nuk do të ndalojnë hyrjen e grave të mbuluara me burka. Përkujdesja për pacientët është më e rëndësishme për ta, sesa zbatimi i kodit të veshjes, u tha.

Prindërit musliman nuk pranojnë që fëmijët e tyre të marrin pjesë në vaksinimin mbarëkombëtare kundër gripit pasi Këshilli Musliman i Britanisë vendosi që trajtimi ishte i ndaluar sipas Islamit.

Në përpjekje për t’u përshtatur me të gjithë nxënësit dhe për të respektuar gjithsecilin, disa kopshte fëmijësh në Gjermani kanë marrë vendim për të hequr nga shërbimi i ushqimit mishin e derrit.

Meqenëse liria fetare është vlerë thelbësore që përpiqen ta fuqizojnë shoqëritë demokratike, edhe Departamenti Amerikan i Shtetit ndan një çmim vjetor për aktet e guximshme në ruajnë lirinë fetare kudo në botë.