Modelja Halima Aden krijon një linjë maskash mbrojtëse për gratë që mbajnë hixhab

Që nga fillimi i pandemisë, mungesa e pajisjeve mbrojtëse personale është dëshmuar të jetë një problem i madh.
Situata u përmirësua kur stilistë të ndryshëm dhe organizata private kombinuan përpjekjet e tyre për të prodhuar furnizime shtesë të maskave.
Sidoqoftë, problem vazhdon ngase mas maskat standarde të fytyrës zakonisht nuk u interesojnë personave që mbajnë hixhabe ose mbulesa të tjera fetare.
Kështu që kjo model 22-vjeçare, Amerikano-Somaleze, shfrytëzoi përvojën e saj në fushën e modës për të krijuar alternativa për maskat N95 për gratë që veshin hixhabin.Meqenëse vetë Halima ka punuar dikur si sanitare në një spital, ajo ndihet e shumë e lumtur që është në gjendje të sjellë përvojën e saj të dorës së parë në procesin e projektimit.
Aden më parë ka dizajnuar shalle në bashkëpunim me markën turke Modanisa.
Duke folur për Vogue, Halima tha që dëshiron diçka që do të sjellë gëzim për pacientët dhe profesionistët e kujdesit shëndetësor.
Duke folur për Vogue, Halima tha se ajo "dëshiron diçka që do të sjellë gëzim për pacientët dhe punonjësit e kujdesit shëndetësor".
Për stilisten e maskave, lehtësia e veshjes ishte gjithashtu një gjë thelbësore. "Kjo po u jep njerëzve mjetet që të ndjehen të qetë dhe të bëjnë punën e tyre në maksimum të aftësisë së tyre. Ka kaq shumë gra me hixhab që punojnë në kujdesin shëndetësor, dhe rehatia e tyre është po aq e rëndësishme sa çdo gjë tjetër në fuqinë punëtore."

Për të, një nga gjërat e rëndësishme ishte lehtësia e veshjes së maskave, dhe ajo i dizajnoi ato në përputhje me rrethanat – shtoi tela dhe një buton për përdorim të lehtë.

Maskat e fytyrës mund të blihen në uebfaqen e Anywear. Çmimi i tyre është 45 dollarë.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës